Hva er planen, Klopp? (foto: liverpool, twitter)

Dietmar Haman er en av de få tyske spillerne som har skikkelig gode minner fra Premier League. Han spilte for Newcastle og Manchester City, men det var i årene 1999-2006 han vil huskes for. Da var han en av midtbanestjernene hos Liverpool. Med god kjennskap til Premier League, Liverpool og Bundesliga, kommer han nå med en advarsel til gamleklubben sin.

Thiago Alcantara blir vurdert som en av de aller ypperste i sin posisjon og det har hele veien blitt sett på som et varp da Jürgen Klopp overbeviste Champions League-mesteren til å trekke til Anfield. Men det har ikke blitt som planlagt. På balløya ble Thiago ønsket velkommen av koronavirus og Richarlison hos Everton, så det har blitt bare 375 minutter i kampdrakt så langt.

Les: Desperat Jesse Lingard sparker i gang Ole Gunnar Solskjær

Likevel mener Haman at Thiago kan skape trøbbel for Liverpool hvis Jürgen Klopp ikke passer på.

-Han senker tempoet og spiller egentlig ikke the way Liverpool play, begynner den tidligere Liverpool-spilleren til talkSPORT.

Javel, kan du utdype?

-Liverpool har hatt hardtarbeidende midtbanespillere som ikke har vært så tekniske som Thiago, men de ga ballen tidlig til Mané og Salah. Hvis du får ballen tidlig til vingen og disse gutta kan løpe, da er de veldig vanskelig å stanse, fortsetter Haman.

Les på Engelske klubber: Får kamp om verdens beste spiller

-Jeg opplever at med Thiago, alle pratet varmt om at han kom til Liverpool, men han har knapt spilt. Han kom inn mot Chelsea og hadde noen pasninger i andre omgang mot et lag som var nede til ti spillere. Han kom på mot Newcastle i de siste 25 minuttene. Newcastle var helt utslitt, så prater alle varmt om hvor god han er, fortsetter Haman som selv begynner å bli varm i skjorta.

-Jeg kan fortelle deg at han er en god spiller, en dyktig spiller. Men det var aldri en tid hos Bayern at folk sa: oh, he’s the first on the teamsheet’. Så jeg ville ha vært veldig forsiktig når det kommer til Thiago… I tillegg spiller han en annen stil, sier Haman.

Annen stil?

-Han liker å be in possession. Liverpool har alltid vært gode når de ikke er in possession, vunnet ballen og raskt spilt ballen fremover. Han er ikke en sånn type spiller, så det vil bli veldig interessant når han får spilt mer om hvordan dette kommer til å endre dynamikken til laget, avslutter Haman.

Hmm…

Les: Dommen klar for Messi