Thomas Myhre kjent for å gi absolutt alt

Hvis du lurer på hvor det har blitt av den gamle storklubben Moss FK, så baler de nede i Post Nord ligaen. Byen er ikke bare kvitt mosselukta, de har ei heller en klubb som hevder seg lenger.

Det står ikke på meritter som nå Thomas Myhre skal bli sportssjef i de kan vise til gull i Fotball-NM fra 1983 og Tippeligaen fra 1987. Moss FK har kvalifisert seg for Europacup tre ganger, der de møtte 1. FC Magdeburg over to kamper i 1980, Bayern München over to kamper i 1984, og Real Madrid CF over to kamper i 1988.

Les: United ute av gamet hvis Declan Rice blir rastløs

Moss var det ideelle springbrettet for norskes landslagskeeper gjennom en årrekke, etter noen år i Viking bar det videre til det store utland med spill for klubber som Everton, Rangers og Beşiktaş.

Nå er Thomas Myhre tilbake i sin barndoms klubb som sportssjef.

De gule og sorte befinner seg for tiden på nivå tre i norsk fotball.

– Jeg ønsker å gjenskape tillit, entusiasme og engasjement hos lokalbefolkning, næringsliv, media og resten av Fotball-Norge. Det skal gjøres med en ydmyk, men tydelig tilnærming preget av åpenhet. Merkevaren MFK skal tilbake på kartet, sier nå 47 år gamle Myhre til Moss Avis.

Moss FK arbeider for tiden med stram økonomi og jobber hardt for å komme innenfor gul sone. Marijo Jovic er fortsatt trener i Moss FK men ifølge styreleder Geir Hagnes har de ofret hjelpetrenerjobben for å få økonomi til å ansette Myhre.

Innenfor disse rammene, har vi fokus på å finne gode løsninger for fremtiden som er økonomisk forsvarlig og samtidig tilrettelegger for bedrede sportslige resultater. Ved å tilknytte oss en særdeles kompetent fotballpersonlighet fra Moss, ønsker vi også å fortelle hele byen at vi mener alvor og ønsker å få både klubb og by mere synlig på fotballkartet igjen, forteller styreleder Geir Hagnes til Moss sine sider.