Finally. (foto: liverpool, twitter)

Thiago Alcantara hadde lagt en historisk sesong hos Bayern München bak seg, fant tiden riktig for å skifte på topp – og før han rundet 30. Velkomsten i Liverpool var ikke akkurat hjertelig. Richarlison og Everton hadde bestemt seg for å vise Bayern-stjerna at han hadde kommet til verdens tøffeste liga.

Med en sesongstart borte med rehabliitering etter skade, har Thiago fortsatt til gode å komme seg helt inn i Liverpool-systemet. Det har riktignok blitt 20 Premier League-kamper, men det er heller sjelden at Alcantara er trukket frem som den store.

Les: Endelig! Bolton har klart det umulige

På lørdag kom en befriende og viktig scoring fra spanjolen. Nå har ikke scoringer vært Thiagos greie hos Bayern (3 forrige sesong), men den første scoringen i engelsk rødt markerer likevel et lite gjennombrudd. Timingen var i tillegg perfekt.

Liverpool hadde kun ett mulig scenario mot Southampton: Tre poeng. Leicester hadde snublet mot Newcastle på fredag og gitt Liverpool invitasjonen til å hente inn noe av forspranget.

Og det startet med at det gikk Liverpools vei. Sadio Mané satte inn en ferdigscora pasning fra Salah til 1-0, men Southampton fikk orden på forsvaret og jaget utligning. Vi tipper Liverpool-supporterne satt med følelsen av at «shit, dette har vi vært med på før», der ledelse ble rotet bort i sluttminuttene.

Les på Engelske klubber: Conte ønskes tilbake til Premier League

I det 71. minutt var nettopp dette iferd med å skje. Alisson sendte uforståelig ballen i beina til Che Adams, men klarte på en eller annen måte å komme inn og dekke det åpne målet.

Så var det tid for Thiago. I siste minutt kom midtbanespilleren med noen raske finter på kanten av feltet, så et nydelig plassert skudd i det lengste hjørnet til 2-0.

Les på Popidol: 18-åringen Dennis Hauger dro til i Formel 3

Southampton-supporterne måtte innse at en sørgelig 16. plass ble status. Liverpool-supporterne slapp med skrekken, og kunne konstantere at de nå passerte Tottenham til 6. plass på tabellen.

Det er håp. Go reds!

Les: Jerry Jones er den stolte eier av verdens mest verdifulle klubb