Den tradisjonsrike klubben Bolton Wanderers ble stiftet i 1874, og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. Bolton har vunnet FA-cupen fire ganger og var lenge en favoritt blant de som samlet på fotballkort. En av de virkelig store i klubben er Nat Lofthouse som 452 ligakamper og scoret 285 mål for Bolton. Han var manager i Bolton mellom 1968 og 1970 og en kortere periode i 1971.

Norske Daniel Braaten var også Bolton spiller en sesong for femten år siden uten imponere noen. – Etter fire grusomme år i League Two hvor klubben har balansert på konkursens rand ser det nå ut til å være lys i enden av tunellen. ( Stikkord for de fire siste årene er investorer som har løft fra sine løfter, streiker, spillerflukt, demonstrasjoner, bøtter av gjeld og sinte fans).

Les: Jadon Sancho tilbake med nydelig dobbel

Så sent som i fjor sommer var klubben dødsdømt, nå kan de 145 medlemmene i den norske Bolton fanklubben glede seg over at klubben er på vei tilbake til lyset.

Pausen kom som på grunn av Covid 19 kan vise seg å være den pausen som klubben trengte, ting er på stell igjen. Bolton måtte vinne over Crawley i dag for å sikre opprykk selv, det vise seg av å være en enkel sak for The Trotters.

De ble godt hjulpet underveis av en tidlig Crawley-utvisning og seilte de mot opprykk og en 4-1-seier som helhet, også Cambridge og Cheltenham rykker opp.

Les på Popidol: 18-åringen Dennis Hauger dro til i Formel 3

Bolton tilbrakte 11 år på rad i Premier League før nedrykket i 2012 det ble starten på en bratt nedtur som nesten endte med at klubben forsvant helt.