Tar gjerne inntektene ved noen ekstra byderbyer. (foto: united, twitter)

Det er ikke så ofte Manchester City stanses av lønnskrav, men ifølge The Athletic har en fransk verdensmester sørget for å spille seg ut av ønskelista til Pep Guardiola.

I søndagens byderby mot jyplingen Solskjær og United ble angrepsmaskinen til City effektivt kontrollert av de røde. Vi må helt tilbake til 12. desember forrige gang Premier League-lederen ikke maktet å score. Da var det også Solskjær som tok ut lufta av Citys angrepsballong.

Les: Solskjær er ikke den beste, han gjør fortsatt taktiske feil – og er den rette manageren for verdens største klubb

Sergio Aguero er på vei videre, og City står foran det uungåelige kjøpet av en spiller i front. Og når City med sine ambisjoner og «klubbkasse» skal ut og forsterke, handles det inn langsiktig – fra øverste hylle.

Der befinner det seg to spillere som har overtatt showet i fotballsirkuset, to spillere som fortsatt er i starten av karrieren og presser hverandre til å forlate kamparenane først etter 1, 2 eller 3 scoringer. Kylian Mbappé og «vår mann» Erling Haaland.

Det er ingen hemmelighet at Manchester United og Manchester City har sirklet seg inn rundt Haaland, men Guardiola har også fulgt sporet til Paris, der City har ventet på muligheten hvis Mbappé og PSG kommer til et veiskille.

Nå hevder The Athletic at Manchester City har trukket tilbake fangarmene. Den franske verdensmesterens lønnsforventninger har vist seg som umulige å møte.

Når selv City må melde pass, da må lønnskravene kunne betegnes som astronomiske. Prosjekt Mbappé avsluttet.

For United betyr dette at City Football Group kan kanalisere all energi mot 20-åringen hos Dortmund. Det er ikke bare på gressmatta det kommer til å smelle til med byderby i Manchester.

Flyr høyere for hvert halvår. (foto: dortmund, twitter)

En United-legende har en klar oppfordring til gjengen på Old Trafford når det gjelder Haaland: Ferdinand: United må sette himmel og jord i bevegelse.

Det står om titler de neste fem, ti årene.

Les: Xavi seriemester for første gang som manager