Mye stemte, men ikke nok.

Vi har så vidt avsluttet artikkelen om hvordan Pep Guardiola planlegger det store fremstøtet i sommer for å sikre seg Erling Haaland. Nå tyder det på at City er alt annet enn alene.

Selvfølgelig ingen overraskelse at en ekstrem Golden Boy på 20 år som dundrer inn 19 scoringer på 17 kamper denne sesongen står øverst på ønskeliste hos de største klubbene. Likevel får det oss til å sitte og glise når vi ser hvordan gigantene bygger seg opp til det store slaget om en spiller fra lille Norge.

Les: Har satt av 2,3 milliarder kroner – Erling Haaland toppmål

The Athletic har et solid nettverk med kilder tett på klubbene i Premier League, denne gangen har noen hos Chelsea kvitret om planen for å sikre seg spilleren som skal bli det avgjørende leddet mot triumf. Ifølge The Athletic jobber Chelsea med å sette sammen bud på Erling Haaland som bryter den tidligere overgangsrekorden på Stamford Bridge.

Chelsea akter ikke å vente på at utkjøpsklausulen på 75 millioner euro skal åpnes opp i 2022. Skal Dortmund gå med på å slippe Haaland før tiden, må kjøperen garantert skyve et bud over bordet som selv ikke boss Hans-Joachim Watzke kan si nei til.

Les på Engelske klubber: Jesse Lingard går fra topp til bunn

The Athletic hevder Chelsea har identifisert Haaland som det prioriterte målet, og har nå begynt å ruste seg opp for å kunne være mer overbevisende i en budrunde enn City, United, Liverpool, Real Madrid og resten av beilerne.

Dermed ser det ut som gjengen på Stamford Bridge ikke har blitt avskrekket fra å hente nok en spiller fra Bundesliga – så lenge han er norsk (vi måtte bare). Det tegner til å bli et helt spesielt overgangsmarked i sommer. Vi deler UEFAs oppfatning av Haaland: He´s simply a weapon.

Les: Guardiola har spilleren de andre klubbene bare kan drømme om