(c) Bilde: Bodø/Glimt: Aleksander Foosnæs

Han var en del av laget som ble suveren seriemester i Eliteserien i fjor, etter å ha kommet til klubben etter 2019-sesongen fra Ranheim. Der hadde han spilt fast for trønderklubben i Eliteserien.


Men å ta opp kampen med Fredrik Bjørkan på Glimts venstreback ble ingen lett oppgave. Bjørkan startet samtlige seriekamper for rekordlaget, og Foosnæs måtte finne seg i å sitte mye på benken.

Les: Ny organisasjon og Dembeles stigende form har gjort Martinez aktuell igjen

– Stjørdals-Blink Fotball har en fin utfordring nå i sesong to. Det blir moro å være med på. Jeg håper mine referanser skal komme godt med. Jeg har utviklet meg selv som spiller i Bodø-Glimt, sier Foosnæs selv til Blinks nettsider.


Blink-trener Tom Dent kom fra nettopp Bodø/Glimt, og bør kjenne godt til 26-åringen, som endte med åtte innhopp i sin sesong i nord.

Glimt-trener Kjetil Knutsen kom med følgende dom over bidraget til Foosnæs til Avisa Nordland:
– Aleksander har vært helt fantastisk i Glimt. Han har konkurrert mot en spiller som har levert på et meget høyt nivå, og har ikke klaget en eneste gang. Ikke i det hele tatt. Han har stått på på hver eneste økt, og har tilført oss energi og lojalitet i gruppa. Han har vært et forbilde for andre, og jeg unner han virkelig å få mer spilletid. Aleksander har vært en fantastisk mann for Glimt, både på og utenfor banen.