It will make you or break you. (foto: united, twitter)

Det ser slettes ikke bra ut for Manchester United og jobbsikkerheten til manager Erik ten Hag som allerede før dagens kamp mot Brighton pekte på andre enn seg selv for de dårlige prestasjonene til laget.

Dagens kamp var den første der Rasmus Højlund måtte «redde» laget med sin første start for United og fikk annullert et mål underveis.

Les: Chelesa eier Todd Boehly kan hindre Liverpool i å signere perfekt Mohamed Salah etterfølger

Ironien, hvis det er noen er at det var 20-år gamle Hannibal Mejbri, som hadde vært på banen i åtte minutter, klinket ballen i mål fra distanse og stod for Manchester Uniteds eneste mål for noen dager siden fikk beskjed om at det beste ville være å finne en annen klubb hvis han skulle regne med å få spille mye.

Manchester United 1 – Brighton 3

De siste ukene har Manchester United mistet Antony på grunn av mistanke om overgrep hjemme i Brasil og Jadon Sancho som er i åpen konflikt med Erik ten Hag.

Jandon Sancho-saken har fått Ten Hag til å trekke frem situasjonen i klubben før han ble ansatt. Ralf Rangnick fungerte bare som vikar etter at Solskjær fikk sparken i november 2021, så nederlenderens kritikk sendes direkte tilbake til nordmannen.

Ole Gunnar Solskjær ledet United-troppen som vikar fra desember 2018, så som permanent manager fra 2019. Den tidligere superinnbytteren til Alex Ferguson ble hentet inn for å finne tilbake til røttene og senke det høye konfliktnivået etter det siste halvåret til Jose Mourinho.

LES: Gikk for et historisk spiller-ran hos Barcelona

Solskjær lykkes med det han ble hentet inn for, men dessverre ble nesten-titler ikke nok. I november 2021 var det over, sommeren etter ble Erik ten Hag hentet inn.

Før Brighton-kampen på lørdag forteller nederlenderen hvordan han opplevde statusen var i Manchester United-troppen da han tok over etter Solskjær (og Rangnick).

-Strenge linjer var det klubben ønsket fra meg, fordi det var ingen god kultur før jeg kom forrige sesong, begynner Ten Hag Ifølge Daily Mail.

Var ingen disiplin. ingen god kultur.

På torsdag ble Jadon Sancho sendt i skammekroken mens klubben tenker hardt på hvordan de skal straffe 23-åringen for uttalelsene sine.

Når Ten Hag trenger å slenge ut med «hvor ille det var før han kom», aner vi at stressnivået hos United-manageren har økt den siste tiden.

Resultatet betyr at Brighton ligger på tredjeplass med 12 poeng, mens Manchester United ligger på 12. plass med seks poeng. – Usikkert om 12.plassen holder når femte runde i Premier League er ferdig spilt.

For et Brighton som byttet seks mann i startoppstillingen fra sist kamp, startet kampen meget tregt. Likevel trengte de bare én mulighet for å score. Tidligere United-spiss Danny Welbeck stormet inn i hjemmelagets felt og hamret inn Simon Adingras presise innlegg etter 19 minutter.

Det var Gross’ sjuende scoring på de elleve kampene han har spilt mot United. Tyskeren scoret begge målene da Brighton vant 2-1 på Old Trafford i august i fjor – Manchester Uniteds forrige hjemmetap i ligaen.

Rødtrøyene fortsatte å stange mot et ballsikkert Brighton-lag og ble straffet på en ny kontring etter 71 minutter. Innbytter João Pedro bredsidet ballen hardt inn i hjørnet på pasning fra Tariq Lamptey.

Like etter svarte United på uventet vis. 20-åringen Hannibal Mejbri, som hadde vært på banen i åtte minutter, klinket ballen i mål fra distanse og tente et syltynt poenghåp hos hjemmefansen.

Nylig ble det bestemt at Sancho skal trene på egen hånd mens klubben behandler internsaken mot ham. Antony er satt ut av spill inntil videre.

Tapet for Brighton er for øvrig Uniteds første på hjemmebane på litt over et år.

United kjørte kampen også etter baklengsmålet, men uten å finne veien til nettmaskene. I stedet kom en ny kalddusj sju minutter etter pause. Vertenes forsvar var passivt på en Brighton-overgang, og «United-dödaren» Pascal Gross kunne dra en liten skuddfinte og dunke inn 2-0.

Les: Arsenal «nær å utløse 676 millioners utkjøpsklausul»