Takk og lov for at United ikke var gode nok for Champions League

Får godt med påfyll av sultne, uredde akademispillere. (foto: united, twitter)

Ingen United-supportere kan innrømme at manglende kvalifisering til Champions League-spill denne sesongen faktisk var en fordel. Vi mener bestemt: Jo!

Forrige sesong ble Solskjær kastet inn i overlevelseskampen til fotballverdens mest falmete storhet. Enkeltkamper viste potensialet, men selv om PSG gikk på en skrell mot jyplingen Solskjær, kunne få hevde at United-troppen der og da hadde noe å gjøre i årets Champions League.

Det ble kvalifiering til Europaligaen, fokuset kunne rettes mot å bygge opp laget, komme seg helskinnet gjennom Premier League, ha siktet rettet mot topp 4, avansement i cupene – og gjennom dette bygge opp den kollektive selvtilliten.

Les: Goal: United ofrer David de Gea til sommeren

Og det er her vi kommer til poenget. Frank Lampard ble etter overgangen fra karrierestarten i Championship så og si kastet direkte ut i UEFAs -og verdens mest prestisjefylte liga. De kom seg levende gjennom gruppespillet, men da Bayern München, som har spill på høyeste nivå i klubb-genene sto i veien, ble Lampard og gjengen med unggutter latterliggjort.

Det var direkte trist å se de unge Chelsea-spillerne løpe rundt på Stamford Bridge strippet for selvtillit, mens den nedbrutte og resignerte Lampard hadde tatt plass på benken.

Nå får riktignok Chelsea muligheten til å få tilbake noe av selvfølelsen i returkampen, men for klubben blir trolig denne Champions League-sesongen husket for hvor stor avstand Lampard har før han virkelig kan yppe med de største.

Les på Popidol: Taylor Swift med skjegg i ny video

Nå har ikke Manchester United vunnet Europaligaen etter den overlegne 5-0 seieren mot Club Brugge, men den nest ypperste ligaen tillater Solskjær å gi sine ferske og unge spillere muligheter, sine mest betrodde hvile og bygge opp en kollektiv selvtillit som kan løfte United inn i neste sesong.

Etter en hel sesong med stabilitet og to suksessfulle overgangsmarkedet tror vi at Solskjær og United igjen er rustet for å begynne å yppe med de store.

På vegne av United takker vi for at vi slapp Champions League denne sesongen. Men please, ikke la det skje igjen.

Les: Brendan Rodgers setter ned foten for Manchester United overgang