Ta det med ro, Klopp, når dere har vunnet Premier -og Champions League ler vi av det hele

Profeten som våger. (foto: liverpool, twitter)
Top Article ad

Jürgen Klopp er ikke den første utenlandske manageren som tør å yppe seg med FA Cupen. Denne engelske kulturarven stammer helt tilbake til 1872, fire år før Alexander Graham Bell søkte patent på oppfinnelsen som har gjort Apple til gigant og oss til slaver.

Men da Klopp prioriterer ferie og hvile for seg selv og førstelagsspillerne når Shrewsbury Town kommer for omkamp på Anfield, ristet det i mang en stolt engelsk fotballentusiast.

Såpass månelyst ble det at Klopp på onsdag måtte ut for å tale til folket. Vi får ikke med hele talen på 23 minutter, men her er essensen:

– Det handler ikke om at jeg ønsker å foreta populære avgjørelser. Jeg må gjøre avgjørelser basert på situasjonen vi er i fordi noen andre folk gjorde andre avgjørelser før sesongen. FA forsøkte å gjøre grep ved å flytte kamper til midtuker og slike ting for å minske intensiteten, og jeg vet ikke hvem som var involvert eller hvordan det ble diskutert, men det endte opp med at vi får to uker fri, starter Klopp.

Les: Sky Sports: Onsdag setter Bruno Fernandes seg på flyet

Og fortsetter uten pustepause.

– I begynnelsen tenkte jeg «okey, to uker», men det var ikke klart hvilke uker det var snakk om, men så oppdaget vi at hvis vi fikk den andre av de to aktuelle ukene, ville det sannsynligvis være Champions League-kamp den uken. Det ville bety at vår pause ville tatt slutt på den tirsdagen, og det er pause i ni dager. Vi kan ikke ha en uke pause og så bruke to dager på å forberede oss på det som ble Atletico Madrid. Det er ikke mulig. Så det var åpenbart bedre at det ble fri den første uken for Champions League-lagene, fortsatter tyskeren (av alle ting) som våger å vise finger´n til FA Cupen og sende U23-laget sitt ut på Anfield.

Les på Popidol: Bruker Kobe Bryants død til selvpromotering

Vi gir oss der, og minner alle lidenskapelige FA Cup-entusiaster der ute: Kampprogrammet er litt mer utfordrende for Liverpool anno 2020 enn for Bill Shankley og gjengen.

Fortvil ikke, Klopp, når du bringer ett-to ligatrofeer hjem med bussen gjennom Liverpools gater i mai er alt glemt og tilgitt.

Les: Bekreftet: Mourinho har kjøpt spilleren som har brukt Playstation til å drømme stort