Ready Steven?

Sven-Göran Eriksson var enorm som manager i Serie A på 1980 -og 90-tallet. Så takket svensken ja til jobben som Englands landslagstrener, historiens første utlending til å lede de tre løvene.

Her gikk det resultatmessig bra, og da det var slutt i 2006, hadde Eriksson løftet England på FIFA rankingen fra 17. plass i 2001 til 5. plass i 2006. Det engelske fotballforbundet skal i tillegg ha beskrevet Eriksson som landslagstreneren med størst suksess etter Alf Ramsey (wikipedia).

Les: Pochettino akter å returnere til Tottenham

Etter dette tok karrieren til «favoritten» til engelsk presse en aldri så liten u-sving. Manchester City, Mexico, Elfenbenskysten, Leicester, Guangzhou, Shanghai, Shenzen og det filipinske landslaget. Alt dette i perioden 2007-19.

Nå er tydeligvis Ericsson klar for mer. Ifølge Daily Record er «Svennis» inne i bildet for jobben som manager eller sportsdirektør for Aberdeen. Ikke akkurat så eksotisk som vi har blitt vant til med Ericsson siden han forlot balløya, men desto gledeligere.

Aberdeen ligger på en solid 4. plass i Scottish Premiership, «bare» 38 poeng bak Steven Gerrard og gjengen. Vi tar mer enn gjerne en ny runde med «Svennis». Hadde i tillegg blitt en kul historie hvis svensken skulle krysse fotballklinge med Gerrard, en av de viktigste spillerne sine fra landslagsperioden.

Les: På kollisjonskurs hos Sheffield United