Martí Cifuentes er ferdig som trener for Sandefjord Fotball. Partene klarte ikke å komme til enighet om en forlengelse.

Etter tre vel smakende sesonger som hovedtrener for Sandefjord Fotball, har klubben og suksesstreneren blitt enig om å ikke fortsette samarbeidet. Det kommer ikke som et sjokk for de fleste.

Til lokalvisen sier Cifuentes:- Det har vært et eventyr

– Det er med tungt hjerte jeg kommer med denne kunngjøringen i dag. Klubben bestemte i går at våre kontrakter ikke vil bli fornyet etter denne sesongen, skriver den avtroppende SF-treneren i en pressemelding han sendte SB torsdag formiddag.

Det opplyser klubben i en pressemelding.

Hvor klubben beskriver seg i ordene:- Sandefjord Fotball kommer ikke til å forlenge kontraktene til hovedtrener Marti Cifuentes og fysisk trener Jordi Gonzalez. Begges kontrakter utløper den 31/12-2020. Klubben vil presisere at en er strålende fornøyd med den jobben som er lagt ned, og de sportslige resultatene trenerteamet og spillere under Marti Cifuentes sin ledelse har oppnådd.

LES: Argentinsk manager hastehentes til La Liga

SF gikk med et betydelig underskudd i 2019 og styrer mot negative tall også denne sesongen. Det er også knyttet stor usikkerhet rundt økonomi og gjennomføring av neste sesong grunnet covid-19 pandemien.

Av den grunn må klubben redusere sine kostnader ytterligere. De respektive trenerlønningene utgjør totalt sett en stor kostnad for klubben, og det var et enstemmig styre som var enige om å ikke fornye kontraktene når de nå løper ut.

Det var først Eurosport som omtalte saken først, etter at nyheten sprakk , varslet klubben at de fortsetter trenerjakten i disse tider, slik at de kan stå best rustet til å starte en ny sesong.

LES: Miniputt-nasjonene med sjokk seier

Gjenklang blant ES-tittere

Det har naturligvis også fått omslag blant de som følger Norsk fotball ekstremt tett, noe skriver det som en kraftig bom fra klubben.

Andre kaller det for hårreisende fra en klubb, som har rykket opp og ned i seriesystemet.

Samt at det er Høl i hodet: – Og beskriver at det burde ha søkt andre alternativer for økonomisk hjelp.

Noen er så dristig og ønsker han som assistent for Hareide.

Mens andre slår på humoristisk-knappen, om ikke klubben kan ansette Skullerud og Semp øyeblikkelig.