Finland sjokkerte en hel fotball-verden med seier over Frankrike. Foto: FF.fi

Finlands 2-0-seier over Frankrike i Paris overrasket Fotball-verden: Nå hylles treneren for fotballsuksessen for det finske fotballlandslaget.

– Å slå Frankrike er en av de største opplevelsene jeg har vært med på i mitt liv, sier Taylor til Sporten.com

26-åringen spilte det siste kvarteret mot et riktignok reservepreget Frankrike-lag, men stjerner som Paul Pogba (Manchester United), Olivier Giroud (Chelsea), Lucas Digne (Everton) og Clément Lenglet (Barcelona) startet for de blåkledde.

– Det er bare seks år siden jeg slet benken på lån i en klubb på nivå elleve i England. Fotballen er «crazy», sier Taylor.

Har aldri vært bedre

– Jeg synes vi vinner fortjent. Jeg er fornøyd med min egen prestasjon også. Vi har det beste finske landslaget noensinne, og det er en ære å få være med på denne oppturen vi er på for tiden, sier 26-åringen.

Taylor ble byttet inn til fordel for tidligere Tromsø-spiller Onni Valakari etter 75 minutter. Brentford-spiller Marcus Forss scoret kampens første mål etter 28 minutter. Tre minutter la Valakari på til 2-0.

Tidligere Molde-spiller Joona Toivio fikk også et innhopp etter 66 minutter.

Det er noe som har gjort finsk fotball, til en gjenganger i internasjonal medier. Ikke bare er det en vinternasjon, men nå blomstrer fotballen for alvor. Finland ligger på 2.-plass, bare ett poeng bak Wales, i sin gruppe i nasjonsligaen.

LES: Sender krystallklar melding til Solskjær

Søndag venter Bulgaria på bortebane. Laget er allerede klare for EM-sluttspillet neste sommer, tidenes første for Finland.

Fine mål

Marcus Forss og Onni Valakari gjorde kampens scoringer på den franske nasjonalarenaen i Saint-Denis i utkanten av Paris. For første gang siden 1960 ledet et finsk landslag et oppgjør mot Frankrike.

Ledermålet kom etter 28 minutter spill. På midtbanen mistet Tottenham-profilen Moussa Sissoko ballen vendt mot eget bur, og det utnyttet Finland til fulle. Rasmus Karjalainen snappet opp ballen og spilte den videre til Forss, som stødig satte inn 1-0 bak keeper Steve Mandanda.

LES: Real Madrid-stjernen på vei mot noe stort

Kun tre minutter senere hamret Valakari til og scoret et utsøkt mål fra rundt 20 meter. 21-åringen spilte i Tromsø mellom 2018 og 2020, og i lang tid hadde han da sin far Simo Valakari som trener i Tromsø IL.