Stortalent følger ikke etter storebror til Premier League enda

(c) Bilde: Odd: Joshua Kitolano

Odd talentet Joshua Kitolano (17) kommer fra en skikkelig fotballfamilie, den elste broren  Eric Bugale Kitolano (21) spiller for Ull/Kisa, mens den mellomste broren John Kitolano (18) dro fra Odd til Premier League klubben Wolverhampton i sommer.

Den miste broren Joshua har fått råd om å vente litt med å dra ut og nå har han forlenget med Odd. -Han er bare 17 år og fikk sin debut for Odd i vår, det kan være bra å fortsette i Norge en stund til.

Les: Fotball-EM i 2024 skal spilles i Tyskland

Kontrakten til stortalentet, som har kamper for flere aldersbestemte landslag, gikk ut i 2019, men er nå forlenget til sommeren 2021. Til Eurosport sa Kitolano at han ikke tenkte på å følge i storebrorens fotspor og gå til en utenlandsk klubb akkurat nå.

«Jeg får spille i Eliteserien og alt er bra. Det får komme etter hvert. Så lenge jeg er i Odd skal jeg gasse på og gi alt for klubben. Så får vi se hva som skjer i fremtiden».

Midtbanespilleren fikk å vår Eliteserie-debuten mot Strømsgodset og flere innhopp i den hvite drakten. De to siste serierundene har unggutten startet for Odd.

– Han har bare blitt bedre og bedre, og begynner å bli tryggere og tryggere. Han skal bli mer målfarlig, men han skal få bruke tid til å få ut det store potensialet sitt, sier Fagermo på pressekonferansen,

I sommer solgte Odd John Kitolano og Thomas Grøgaard, spillere som var på utgående kontrakt denne sesongen. Samtidig ble det klart at Viljar Myhra går gratis til Strømsgodset etter sesongen.