Fotball-EM i 2024 skal spilles i Tyskland

Lystig gjeng frister med EM i Tyskland

Det er bare å bestille togbillett med «Reperbahn» med en eneste gang for her blir det trangt. For litt siden ble  Tyskland ble torsdag stemt fram som arrangør av EM i fotball for menn i 2024.

Tyrkia var også et av landene, men som vi vet er den politiske situasjonen ugunstig, noe som er litt trist egentlig for landet har stolte fotballtradisjoner med et engasjert publikum.

Les: Det endelige beviset på at fotballen er rund!

Det europeiske fotballforbundets (UEFA) styremøte i Nyon valgte Tyskland var klar favoritt.

– Vi har hatt to veldig sterke bud. To store fotballnasjoner som slåss om EM. Dessverre kan bare én av dem arrangere EM i 2024, sa UEFA-president Aleksander Ceferin da han presenterte Tyskland som arrangør.

Tyskerne har fra før betydelig erfaring i å arrangere fotballmesterskap og andre store idrettsarrangementer. Fotball-VM i 2006 gikk i Tyskland, mens Vest-Tyskland arrangerte VM i 1974 og EM i 1988.

Tyrkia har til sammenligning aldri arrangert et internasjonalt fotballmesterskap. I evalueringsrapporten av kandidatene har UEFA blant annet poengtert at Tyskland allerede har alt på plass for å kunne arrangere en vellykket turnering.

Det var knyttet en del ekstra spenning til valget på grunn av det anstrengte forholdet mellom nettopp Tyskland og Tyrkia. Ikke mindre spesielt ble det av at EM-tildelingen tilfeldigvis sammenfaller med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans statsbesøk i Tyskland.

Tyske politikere har flere ganger vært sterkt kritisk til Tyrkia under Erdogans ledelse, ikke minst på grunn av det de anser som menneskerettighetsbrudd.

Neste fotball-EM arrangeres sommeren 2020 og skal fordeles mellom byer i tolv ulike land i Europa. Deretter er det Tysklands tur fire år senere.