Kort tid etter kampslutt, hvor Bodø/Glimt slo Aalesund 7–0, fikk Marius Lode beskjeden alle fotballspillere ønsker seg, han var nemlig uttatt på det norske fotballlandslaget.

Det var første Bodø/Glimt-treneren Kjetil Knutsen som fortalte om uttaket av Lode til TV 2 etter 7-0-seieren over Aalesund.

– Marius Lode er tatt ut på landslaget i dag, og det er utrolig gøy. Dermed er det tre Glimt-spillere som er tatt ut dette året. Det forteller at det er mulig å bli god også i Bodø/Glimt, sa suksesstreneren til TV 2.

Senere bekreftet også det norske fotballlandslaget på sine nettsider og på Twitter-kontoen at midtstopperen fra Jæren var uttatt i etterkant av det opprinnelige uttaket. Der ble det også meldt at Jonas Svensson har meldt forfall på grunn av skade og erstattes av Simen Juklerød, som har imponert for belgiske Royal Antwerpen både i serie og europaliga.

LES: Vålerenga har heng på lagene om medalje


Marius Lode har vært en nøkkelspiller i Glimt-forsvaret. Tidligere søndag ble det kjent at Kristoffer Ajer ligger an til å melde forfall. Det meldte Celtic-manager Neil Lennon. I tillegg er det allerede bekreftet at Birger Meling (Nimes) og Stian Gregersen (Molde) må stå over. Tore Reginiussen har gitt seg på landslaget.


Det er noe alle har lyst til å oppleve

Lode sier han nesten ikke har fått tid til å la det synke inn, men bekrefter at gleden er stor over nyheten:

– Der er en ære å få tre på seg landslagsdrakten, ta på seg emblemet og representere landet sitt. Det er noe alle som holder på med toppidrett har lyst til å oppleve. Jeg gleder meg veldig og skal prøve å vise meg frem.