INTILITY ARENA: (SPORTEN) (VIF – ODD Grenland 2-0)Herolind Shala og Matthias Vilhjalmsson ble avgjørende for Vålerenga i toppkampen mellom VIF og Odd Grenland, som tok alle tre poengene i kampen.

Hjemmelaget utnyttet feil skjærene til Rosenborg og Molde, og knappet inn forspranget til de to lagene. Seieren gjør at Oslo-klubben går opp på A-poeng med Rosenborg. Herlolind Shala banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 40 minutter spilt, etter at ballen gikk via hælen til Vidar Örn Kjartansson.

– Første omgangen vår er fryktelig elendig, vi henger ikke med på noe som helst. Det er bare flaks at vi ikke ligger under mer en ett mål, sa en oppgitt Nornes til Sporten.com

I det 86. minutt doblet innbytter Vilhjalmsson til 2-0 på en flikk fra 17 år gamle Odin Thiago Holm. Det trygget VIFs fjerde seier på lagets fem siste kamper i Eliteserien. Blåtrøyene har ikke tapt siden bortekampen mot Bodø/Glimt i slutten av september.

Fagermo fikk sin revansj

Trepoengeren ble også en fin revansj for trener Dag-Eilev Fagermo. Tidlig i sesongen tapte han 1-4 i sitt første kamp mot gamleklubben. I januar ga han seg etter tolv år som Odd-sjef.

– Vi har alt i våre egne hender, men det blir knalltøffe kamper og vi skal møte et skakk kjørt Rosenborg her på hjemmebane, sa målscorer Matthías Vilhjálmsson til Sporten.com.

Odd skuffet stort før pause. Skien-laget ga det et forsøk i 2. omgang, men vertene var aldri ordentlig truet. Bortelagets første store sjanse kom da Elbasan Rashani etter en time forsøkte å styre inn ballen fra fem meter, men Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson hang bra med og reddet.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med første omgangen vi gjennomfører. Vi slipper ODD til minimalt med sjanser, samtidig er jeg litt forbanna på at vi er så ineffektiv forna mål sier, Dag Eilev Fagermo til Sporten.com

Ti minutter senere sto sisteskansen også i veien. Da var det Robin Simovic som prøvde å skyte mot nærmeste hjørne. Den svenske angriperen hadde like før entret banen som erstatter for Mushaga Bakenga.

Jevnspilt

Med tapet gikk Odd på en smell i medaljestriden. Telemarkingene ligger på femteplass med 42 poeng. Vålerenga er på plassen foran med tre poeng mer.

Molde fører an i sølvkampen med 47 poeng, mens RBK og VIF begge følger to poeng bak. De fire beste i Eliteserien får europacupspill neste sesong. Etter landslagspausen skal Vålerenga til Sunnmøre for å møte jumbolaget Aalesund. Oddsen på ny seier til Fagermo og co. vil da være lav.