Amahl Pellegrino ble rasehetset i oppgjøret mellom Aalesund og Kristiansund BK. Foto: KBK_foto

Amahl Pellegrino er oppgitt og sint etter å ha blitt rasehetset etter eliteseriekampen mellom Kristiansund og Aalesund søndag. Nå svarer Aalesund på anklagene fra KBK-spissen.

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto søndag kveld.

Han uttalte seg videre til VG.

– Det er trist når det står så mange ledere på siden og hører, men ikke vet hva de skal gjøre. At de bare står og ser på er vondt. De har ikke baller nok til å kaste slike folk ut eller si fra.

Aalesund beklager hendelsen og både klubbens medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik og arrangementssjef Kristin Herve Nørve forteller at de har hørt ropene. De hevder det er én person som står bak tilropene, men har ikke lyktes å identifisere den skyldige.

Administrerende direktør i Aalesund, Geir Vik, var ikke på kampen, men reagerer kraftig på hendelsen i prat med Eurosport.

– Jeg ringte ham så snart jeg fikk kjennskap til det og beklaget. Dette er så langt fra de verdiene jeg som direktør og vi som klubb står for. Vi er allerede i gang med å ettergå hvem som kom med uttalelsene og forsøke å få klarhet i det, sier Vik og fortsetter:

– Det er fullstendig uakseptabelt. Det skal ikke skje, ikke på fotballkamp, ikke i Ålesund, ikke noe sted i verden. Jeg blir flau, rett og slett. Det er trist, og som sagt fullstendig uakseptabelt.

Eurosports fotballekspert var krystallklar i fotballrundens oppsummering, etter hendelsen som ble utført av supporterne til Aalesund Fotballklubb.

– Her må klubben ta tak, finne ut hvem de personene er å utestenge de på livstid sa, Joachim Jonsson i studio.

Uttalelse fra klubben

Aafk har kommet med en uttalelse etter hendelsene. Hvor de skriver «ikke rom for rasisme på Color Line stadion».

Klubbdirektør Geir S. Vik var i kontakt med Pellegrino umiddelbart etter kampen for å beklage på vegne av klubben.  

Rasisme er totalt uakseptabelt, og noe vi i Aalesunds Fotballklubb tar sterk avstand fra. Slik oppførsel bryter fullstendig med våre verdier og krav til hvordan folk i og rundt klubben skal framstå.

Sunnmørsklubben er allerede i gang med å identifisere vedkommende som kom med de rasistiske tilropene. Handlingene vil få konsekvenser. I hvilken form kommer vi tilbake til.

Aalesund beklager hendelsen både til Amahl Pellegrino, heter det i en pressemelding fra klubben.