Lucas Digne

Det er en svært rutinert venstreback Aston Villa-manager Steven Gerrard har hentet i Everton. – Med kjøpet av franske Lucas Digne har han fullført sin andre signering i januarvinduet.

Aston Villa har kjøpt den 28 år gamle franske venstrebacken Lucas Digne.

Les: Erik Botheim har fått ny sjef fra Premier League

Overgangen ble bekreftet torsdag. Digne forlater Everton etter 3,5 år i klubben.

«Å signere en spiller av hans kaliber og kvalitet i januarvinduet er et flott tilskudd til troppen vår. Hans ankomst begeistrer meg og alle i Aston Villa» sier manager Steven Gerrard.

«Da Lucas ble tilgjengelig, grep vi muligheten til å hente ham»

Etter at Gerrard hadde fortalt hvilken rolle Digne ville få i Birmingham-laget, var valget ganske enkelt for franskmannen.

«Det var hovedfaktoren. Jeg kom hit for manageren. Jeg hadde et veldig godt møte med ham, og vi snakket et par ganger i løpet av denne måneden. Jeg føler hans ønske om å vinne»

Les: Der kom telefonen fra Premier League som Robin Olsen har ventet på

Venstrebacken har tidligere spilt i Paris Saint-Germain, Roma og Barcelona. Tidligere i måneden sikret Aston Villa seg Philippe Coutinho fra Barcelona.

Lucas Digne er ifølge rapportene på vei til Aston Villa, og den franske venstrebacken har mer eller mindre bekreftet at han er ferdig i Everton. På sin egen Instagram-konto tar han farvel med Everton-supporterne.

– Takk for tre og et halvt år i blått. Fra dag én har Everton-fansen tatt meg godt imot, og det er jeg for alltid takknemlig for. Jeg har elsket å være en del av Everton-familien, skriver han, før han går inn på problemene som har oppstått.

– Jeg trodde ikke at det skulle ende på denne måten. Det som har skjedd og noe av det som har blitt sagt den siste måneden har gjort meg veldig trist. Men jeg vil ikke gå inn i noen ordkrig. Det fortjener verken klubben, fansen eller jeg.

Digne forteller videre om ambisjonene han hadde med klubben, at han ville være med på å gjøre Everton til en toppklubb, men at det ikke har gått som planlagt. Han avslutter med:

– Av og til tar det bare en person fra utsiden til å ødelegge en vakker kjærlighetshistorie.

Digne har spilt for Everton siden 2018, men ser nå ut til å bli Steven Gerrards andre januarsignering, etter at Philippe Coutinho ble hentet inn på lån tidligere i vinduet.