Ståle Solbakken kan få rolle på landslaget

Var ikke mye om 4-4-2.
Top Article ad

Det danskenes norske landslagssjef Åge Hareide nå gjør vil uten tvil gjøre det danske fotballlangslaget mye sterkere i fremtiden. – Vi synes det er litt rart det ikke er tenkt på tidligere. 

Det danske fotballforbundet (DBU) har bestemt seg for å etablere en gruppe med kloke fotballhoder og basere seg på vitenskap, analyse og ekspertise når avgjørelser skal taes.

Les: Ole Gunnar Solskjær har lagt en plan for å bli kvitt Alexis Sanchez

Vitenskap, analyse og ekspertise skal hjelpe Åge Hareide og det danske fotballandslaget i framtiden.

  • De vil se på alle resurser de har tilgjengelig og da er Danmarks største klubb FC København og deres leder Ståle Solbakken en god mulig bidragsyter.

Gruppen med kloke hoder skal danne en slags fagjury som skal være tett på DBU-styret og skal i tillegg til å være en korreksjon for det som foregår på landslaget også bidra med de erfaringer som de har i sine egne klubber og miljøer.

Viktige EM Kvalifisering står for døren hvor Danmark er i Gruppe D som de burde klare å kvalifisere seg fra, de tøffeste motstanderne blir Irland og Sveits. – De kloke fotballhodene rekker ikke å bidra i denne kvalifiseringsrunden, men de er sikkert på plass når EM sparkes i gang 12 juni 2020. For første gang skal det spiller i 12 forskjellige byer i 12 forskjellige land.

Les: Dette er EM byene

«Hvis en slik komité kan komme inn og være samtalepartner og gir gode råd, så er det bare positivt. Det er veldig viktig at man velger de riktige folkene», sier Hareide om de nye planene.

Han vil høre godt etter hvis for eksempel FC København-trener Ståle Solbakken eller andre ligatrenere får plass i landslagskomiteen.

«Absolutt. Ståle skal man jo alltid lytte til. Jeg synes at de fleste trenere i den danske superligaen er opptatt av at det danske A-landslaget gjør det bra. Klubbene er også interessert i å ha spillere som kan spille på landslaget i framtiden. Det er et godt utstillingsvindu», sier Hareide.