Rydder vei i regnskapet til Barcelona for Messi-signaturen.

Det har vært ordkrig mellom Pep Guardiola og La Liga-boss Javier Tebas. Sistnevnte har kritisert Manchester Citys bruk av penger, Guardiola har nøyd seg med å be Tebas gjøre jobben bedre så La Liga-klubbene står sterkere økonomisk. Nå kom bekreftelsen på at Tebas har gjort en solid jobb i pengemarkedet.

Den Spanske Ligaforbundet meldte på onsdag at investeringsselskapet CVC har sprøytet inn 2,7 milliarder euro i La Liga og klubbene. Timingen er perfekt for Real Madrid, Barcelona og resten av de virusskutte spanske klubbene. 90 % går nemlig direkte til klubbene, 15 % av disse midlene skal brukes til tropp -og overgangsaktiviteter.

Les: Klar tale: Sampdoria-president serverer Mourinho superdansken Mikkel Damsgaard

Barcelona har ikke oppfylt LFPs økonomiske regler, og har måttet «nøye seg» med free agents, mens signaturen med Lionel Messi er satt på vent.

Les på Engelske klubber: Fabinho klar for flere år med titler hos Liverpool

Nå har Tebas gitt gavepakken til de spanske klubbene, og sender samtidig en klar meldig til Pep Guardiola om at han er rett mann til jobben.

På tide å ta på seg Barca-drakten, Messi.

Mens spanjolene kan koste på seg et velfortjent smil, minner vi på at når noen gir fra seg 28 milliarder kroner, så er det ikke av medlidenhet. Time will show hvordan denne investoren kommer til å påvirke spansk fotball i årene fremover.

For Barcelona dreier alt seg om å få re-signere Messi. Dette ser nå ut til å være løst.

Les: Sky Sports: Chelsea nekter å gi seg – øker budet til 130 millioner euro!