Ruben Amorim var ment å erstatte klopp.

Liverpool har ennå ikke blitt enige om personlige vilkår med Amorim til tross for rapporter som hevder noe annet.

Sporting CP kan se ut til å komplisere Liverpools interesse for manager Ruben Amorim i håp om å få ut et høyere kompensasjonsgebyr fra de røde. – Amorims kontrakt med Sporting inkluderer en frigjøringsklausul verdt 20 millioner euro for ikke-portugisiske lag, men kilder indikerer at det er en gentlemansavtale mellom klubben og manageren som vil gi Amorim lov til å dra for bare 10 millioner euro hvis et «europeisk topplag» gir et tilbud.

Les: Real Madrid vil kjøpe supertalentet Manchester United ikke vil selge

Det er definisjonen av «europeisk topplag» som lager problemer for Liverpool. Sporting hevder det refererer til enhver klubb i en topp-fem-liga som spiller Champions League-fotball, og selv om Liverpool er nesten sikre på å kvalifisere seg til konkurransen neste sesong, er de for øyeblikket ikke et Champions League-lag. – De er bare med i Europa league.

Skulle Liverpool nærme seg Sporting nå, kan det portugisiske laget hevde at Liverpool ikke oppfyller kriteriene for et «europeisk topplag» og prøve å komme nærmere 15 millioner euro for Amorims avgang. Det er usannsynlig, gitt et godt forhold mellom Sporting og Liverpool, at det vil være nødvendig å utløse hele klausulen på 20 millioner euro.


Til tross for noen rapporter om det motsatte, insisterer Liverpool-kilder på at de ennå ikke har kommet til enighet med Amorim om personlige vilkår, og ingen kandidater i deres søken etter å erstatte Klopp har ennå hatt et formelt intervju.

Det er tatt kontakt med Amorims agenter og økonomiske vilkår har blitt diskutert, men Liverpool hevder at dette rett og slett er en del av prosessen deres. Samtaler pågår om en rekke andre ledermål, og de røde planlegger alltid å tilby formelle intervjuer til minst tre kandidater før de tar en endelig beslutning om deres toppmål. Dette kan likevel skje raskt og i løpet av april.

Amorim har heller ikke bestemt seg for fremtiden sin ennå, men 39-åringen forventes å snakke med Liverpool i løpet av de kommende dagene eller ukene.

Liverpool ønsker å ha avsluttet signeringen av sin neste manager før den nåværende sesongen avsluttes, selv om en offentlig kunngjøring blir utsatt til sommeren.

Les: Sir Jim Ratcliffe viser Manchester United direktøren som har «sløst bort 7 milliarder» døra