Har en svært spennende kandidat inne i varmen. (foto. Ratcliffe)

Manchester Uniteds fotballdirektør John Murtough skal forlate Old Trafford etter over 10 års tjeneste denne uken. Sir Jim Ratcliffe er nå klar for å få inn to nye viktige ansettelser.

Den britiske milliardæren Ratcliffe fikk endelig igjennom sin investering på 1,3 milliarder pund for 27,7 % av Manchester United i begynnelsen av februar. 71-åringen har kastet bort lite tid på å hamre fast hvem som bestemmer på Old Trafford. Faktisk, selv før Ratcliffes ankomst ble gitt grønt lys, kunngjorde klubben at den mangeårige administrerende direktøren Richard Arnold skulle forlate klubben. Inn kom Omar Berrada fra den himmelblå delen av Manchester.

Les: José Mourinho i forhandlinger med en storklubb som vil gjøre «gamle fans» sinna

Det ser imidlertid ut til å være bare toppen av isfjellet, Ratcliffe er ivrig etter å sette sammen det sterkeste teamet mulig i United i et forsøk på å reetablere klubben som en av verdens støste og beste klubber.

For det formål har klubben også annonsert utnevnelsen av den respekterte tidligere Juventus- og PSG-direktøren Jean-Claude Blanc.

Men etter å ha blitt gitt «full sportslig kontroll» som en del av sin investering på 1,3 milliarder pund, er det måten United har nærmet seg og håndtert overgangsmarkedet på, som har vært den britiske forretningsmannens topp prioritet.

Som et resultat slo de raskt inn for å utnevne Dan Ashworth som klubbens første sportsdirektør noensinne. Flyttet fra Newcastle, som siden har satt 52-åringen i hagepermisjon, skal Ashworths utnevnelse etter sigende koste de røde djevlene en iøynefallende sum penger i kompensasjon. (Hvor mye diskuteres fortsatt)

Med ham på Old Trafford vil Jason Wilcox, komme fra Southampton for å overta en stilling som teknisk direktør. Den tidligere Leeds og Blackburn-vingen ble valgt til jobben foran Crystal Palaces Dougie Freedman.

Les på F7: Kunstig intelligens (AI) har spådd hver Champions League-vinner frem til år 2103


Ettersom duoen offisielt skal tiltre stillingene sine på slutten av sesongen, har det blitt satt mange spekulasjoner rundt fremtiden til Murtough, mannen som tidligere hadde ansvaret for alle Manchester Uniteds kjøp og salg av spillere.

53-åringen ble utnevnt av klubben i 2013. – Murtough ble opprinnelig hentet inn for å fokusere på akademiet og speiding, og ble forfremmet til sjef for fotballutvikling i 2016 og ble Uniteds første fotballdirektør i 2021, hvor han ble plassert som ansvarlig for all overføringsaktivitet.

I tillegg til å han ansvaret for kjøp og salg av spillere var han essensiell i utnevnelsen av Erik ten Hag som manager i 2022. Til tross for å ha brukt 518 millioner pund (ca 7 milliarder kroner) siden han tok ansvaret for overganger i 2021, har hans beslutningstaking blitt kraftig kritisert. Flere og flere mener han har kastet bort Manchester Uniteds penger på en rekke dårlige signeringer. – Han har vært for svak og nesten blindt fulgt ønskene til Erik ten Hag.

Ratcliffe peker Uniteds beslutning om å signere slike som Casemiro og Raphael Varane som eksempler på sløsing. De to kostet samlet 1,5 milliarder i en overgang fra Real Madrid mens Real Madrid så på de to som å nærme seg slutten av sine karrierer.

The Athletic skriver at Murtough «forlate Uniteds lag stort sett slik han fant det – en ujevn, ubalansert og litt oppblåst skare av spillere som på en eller annen måte fortsatt har mange hull å fylle.»

Murtoughs tiår i United er snart over.

Les på Cinematango: NB Engelsk: Paramount won ‘Top Gun’ lawsuit