Azar Karadas (39) er ansatt som hovedtrener for Branns andrelag fra 1. januar neste år.

Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

Ansettelsen av Karadas kommer i kjølvannet av at dagens hovedtrener i Brann 2, Roger Naustan, nylig kunngjorde at han gir seg når kontrakten hans utløper ved nyttår. Karadas har vært Naustans assistent denne sesongen.

Les: Liverpool linkes til knallrobust 37-åring

– Jeg er veldig stolt og glad for denne muligheten, og ser virkelig frem til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Brann 2, sier Karadas til klubbens nettsider.

39-åringen, som la opp etter 2019-sesongen, er i ferd med å ta UEFAs A-trenerlisens. Denne spesielle koronasesongen har han vært assistent på Brann 2.

– Det at Azar kom rett fra en spillerkarriere til å bli trener har vært tungtveiende for at han nå blir hovedtrener for Brann 2, selv om han er fersk som trener. Han har hatt en lang og innholdsrik karriere, i tillegg kom han til Brann som ung spiller selv, kjenner klubben godt og vet hva som kreves for å slå gjennom på A-laget. Vi har utrolig flinke trenere i akademiet, og alle gjør en strålende jobb med spillerne på sine lag. Azar er også en flott type, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Fotballprofilen gjennomfører nå Uefas A-trenerkurs, som er det nest høyeste man kan ta.