Spillerforeningens leder Damiano Tommasi vil stoppe all fotball

135
Damiano Tommasi spilte mesteparten av sin karrière for Roma, men han var også innom England og spilte for Queens Park Rangers

Det begynner å bli drastisk i Italia og spesielt i nord er smitten av coronaviruset stor. Kamper spilles uten publikum og noen kamper avlyses. Millioner testes og omtrent like mange settes i karantene.

Proffspillernes forening i Italia ønsker å sette fotballen på vent. Den alvorlige situasjonen rundt coronaviruset krever det, ifølge Damiano Tommasi.

Les: Hentet Zlatan til AC Milan – nå har hodene begynt å rulle

Utspillet gjelder også toppdivisjonen serie A.

«Det finnes risiko for spillerne, og vi må ta alle forholdsregler for dem både på og utenfor banen. La oss stoppe ligaen. Stopp fotballen»

Italia er svært hardt rammet av virusutbruddet. 15 millioner mennesker i Milano, Venezia og andre områder i Nord-Italia er søndag satt i karantene i en måned for å stanse spredningen av coronaviruset.

Statsminister Giuseppe Conte kunngjorde natt til søndag dekretet om det drastiske tiltak som inkluderer at flere byer i nord isoleres. Han varslet at avsperringen skulle tre i kraft i løpet av få timer og vare til 3. april.

Les på F7: Tjente ikke nok, nå vasker hun naken