Den mye omtalte superligaen er heftig diskutert blant storklubbene i Europa. Kan være igang fra høsten 2022.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu bestemte seg for mandag å si ja til deltakelse i Superliga. Det opplyste han i en pressemelding. Tirsdag kom beskjeden om at han hadde trukket seg som presidenten i den katalanske storklubben.

Forrige uke ble det kjent at planen om en ny europeisk superliga med 18 klubber fra de største fotballnasjonene. Hvor eierne i henholdsvis Manchester United og Liverpool har vært de største initivtakere blant toppklubbene.

LES: Trekker seg som president

Det har ført til at ryktene har blomstret hvert år, men at Barcelonas ja oppfattes som en stor bombe for fotballverden, ifølge danske Ekstrabladet.

– Jeg kan bekreftet den ekstra ordinære nyheten i går (mandag, red.) Hvor vi har sagt ja til å delta i en fremtidig europeisk superliga, som kan garantere for klubbens økonomiske stabilitet, sier Bartomeu ifølge AFP.

Ligaen kan allerede være igang høsten 2022. kampene vil bli gjennomført parallelt med de nasjonale ligaene spilles, men det truer også mesterligaen og europaliga, ifølge opplysningene til Sky Sports.

Den avgåtte Barcelona-presidenten gikk også inn for FIFA sitt forslag om 24-klubber hvert fjerde år.

LES: Bayern München skrev historie mot Lokomotiv Moskva