Som han aldri forlot Camp Nou. (foto: barca, twitter)

Xavi har gjennom hele Dembélé-stormen gjentatt at han ønsker franskmannen med videre. Det pågår harde forhandlinger mellom partene, der Barcelona krever at 24-åringen godtar klubbens nye lønnsstruktur (les: utbetalinger som ikke tar knekken på klubben), mens vingen har sine representanter ute i forhandlinger med Premier League-klubber, PSG og lignende. I Barcelona følger en Wolverhampton-spiller ekstra nøye med på prosessen.

Adama Traoré returnerte til Camp Nou i januar etter å ha vokst seg sterk med seks år i engelsk fotball. Den eksplosive vingen (10 kamper og 4 assists i Barca-drakt) har sammen med Alves, Torres og Aubameyang gitt Barcelona et skikkelig boost, der «selv» Ousmane Dembélé har begynt å gjøre nytte for seg.

Les: Nå er det endelig Ruud van Nistelrooy sin tur

Barcelona ønsker å beholde Traoré, og har en «overkommelig» kjøpsklausul i kontrakten med Wolverhampton på rundt 300 millioner kroner. Så langt, så bra. Men for Barcelona handler det om så mye mer enn å ønske seg noe. La Liga overvåker klubben nøye, der føringene er krystallklare for det akseptable utgiftsnivået til klubben i forhold til gjeld og omsetning.

Med årlige lønnsutgifter på over 3 milliarder kroner det siste året Messi var på Camp Nou, har det vært en tøff prosess for Joan Laporta og gjengen med å få regnestykket til å gå opp der spillere må akseptere lønnskutt, samtidig som de sportslige resultatene skal sikres.

You shall not pass. (foto: barcelona, twitter)

Les på Tysk Fotball: Dobler lønna for å holde Bayern München på avstand

Ifølge Sport styres Traoré-overgangen av hva Dembélé bestemmer seg for. Den katalanske avisen hevder Traorés fremtid på Camp Nou påvirkes av hva forhandlingene med franskmannen ender opp med. For Xavi er og blir Dembélé førsteprioritet på vingen.

Da Traoré hoppet på muligheten til Barcelona-overgang, var det hissig brudd i forhandlingene mellom Dembélé og Barca, nå kan franskmannen likevel sørge for at Wolves-spilleren ikke trenger fast bopel i barndomsbyen.

Les: ESPN: Manchester United har et forhandlingskort som skal overbevise Tottenham