The Gaffer. (foto: villa, twitter)

Etter at Jack Grealish fylte kontoen til Aston Villa med rundt milliarden, satte klubben seg i en høyst komfortabel situasjon. Helt til majoriteten av Premier League-motstanderne parkerte Villa og Dean Smith på nedre del av tabellen. Så entret Steven Gerrard scenen, skapte en vanvittig optimisme som ble transformert til poeng. Klubbeierne har lovet at dette skal backes opp av aktivitet på vintererens overgangsmarked, tradisjonelt et dødt marked for Villa.

Og det første resultatet ble ingen ringere enn Philippe Coutinho. Brasilianeren returnerer endelig til Premier League, der han sist spilte som en av ligaens største angrepsstjerner.

Les: Kingsley Coman har tydeligvis endret mening

Spørsmålet er selvfølgelig hvor mye Coutinho er verdt «i den stand» han er, etter forrige sesong med tre kneoperasjoner, denne sesongen med 608 spilleminutter hos Barca og 2 fattige scoringer.

På fredag kom bekreftelsen på at Villa har leid inn Coutoinho for resten av sesongen, der Villa bekrefter at det er lagt inn en kjøpsopsjon.

Ifølge spanske Sport krevde Barcelona at Villa skulle forplikte seg til kjøp, men uten å få med seg Premier League-klubben på opplegget. En klok vurdering av Gerrard og gjengen, som nå har lønnskostanden til Coutinho å tape, mens oppsiden kan bli stor.

For ifølge Sport ligger kjøpsopsjonen på rundt 400 millioner kroner.

Les på Engelske klubber: Kieran Trippier er svært fornøyd med å ha sluppet unna Diego Simeone

Vanvittig mye for en spiller, men viser det seg at Gerrard får maks ut av Coutinho, at brasilianeren får tilbake spillegleden og holder seg skadefri, da er «rabatten» på rundt milliarden fra overgangen til Barcelona i 2018 det som må kunne kalles en genial investering av Villa.

Og ukelønna på rundt 4,5 millioner kroner? Ifølge Birmingham Mail tar milliardærene Nassef Sawaris og Wes Edens 50 prosent av regninga.

Les: The Athletic: Tottenham gir seg ikke, har en plan om å omskolere Adama Traoré

Alt er lagt til rette for at Coutinho skal få gjøre jobben sin hos Aston Villa med Steven Gerrard som coach. Da er det opp til Coutinho å overbevise frem til sommeren om at han er verdt fire hundre millioner.