Thomas Frank er klar. (foto: Brentford)

I FA Cupen måtte Liverpool gi tapt for Manchester United. Jürgen Klopp trodde knapt det han så på Old Trafford og var uvanlig grinete på pressekonferansen etter kampen. På lørdag var Ten Hag og United på vei mot nok en seier, denne gangen mot Brentford. I løpet av tre overtidsminutter gjorde Thomas Frank det Klopp ikke lyktes med mot United. Brentford-manageren er linket til jobben som står ledig etter Jürgen Klopp, lørdagens Premier League-kamp gjør ikke dansken mindre aktuell.

– Det skulle bare vært én vinner i kampen, og det kunne bare vært oss. Så står du under 1-0 i det 96. minutt og du synes fotball er brutalt. Jeg mistet nesten troen på fotballguden, men han ga litt tilbake, begynner en «troende» Brentford-manager ifølge Sky Sports.

LES: Chelseas eneste stjerne som faktisk leverer er drittlei

– Vi dominerte kampen fullstendig og det kunne bare være én vinner. Vi hadde flest skudd noensinne i Premier League. Det er utrolig at vi ikke vant. Jeg er veldig, veldig fornøyd med prestasjonen. Det var mer eller mindre den perfekte prestasjonen, avslutter den frittalende dansken.

Frank har mildt sagt vært et friskt pust i engelsk fotball, der han med biene fra Brentford har skapt trøbbel for samtlige motstandere i verdens tøffeste liga siden opprykket i 2021. Resultatet Frank har oppnådd på «lavbudsjett» har imponert stort.

Xabi Alonso har takket nei til Liverpool-jobben. Ifølge The Telegraph står to navn igjen som de mest aktuelle: Ruben Amorim og Roberto de Zerbi, men ifølge The Athletic står Thomas Frank høyt i kurs hos flere i Liverpool for jobben dansken har gjort med Brentford.

Valget av Thomas Frank som ny Liverpool-manager vil være et oppsiktsvekkende og overraskende valg, men dansken har vist siden 2018 han behersker tempoet og intensiteten i engelsk fotball, fra 2021 i Premier League. Toppkandidat Amorim har siden 2018 ledet Bragas B-lag, så førstelaget, så Sporting fra 2020.

Michael Edwards og gjengen må ta med i betraktningen at Liverpool ikke tåler opp til to sesonger for ny Liverpool-trener å akklimatisere seg til tempo og intensitet i verdens tøffeste liga.

ENGELSKE KLUBBER: Ikke alle hos Liverpool er like forståelsesfull som Klopp for at Xabi Alonso takker nei til trenerjobben

Thomas Frank viste mot Manchester United på lørdag at han er som skapt for å lede Liverpool.