Slaven Bilic

West Bromwich ligger dårligere til Manchester United på tabellen og befinner seg på den røde streken. Mange peker på at Manchester Uniteds møte med Everton senere i dag er skjebnekampen til Ole Gunnar Solskjær og at samtaler allerede er i gang med tidligere Tottenham manager Mauricio Pochettino. – Det er for øvrig samtaler vi har hørt er i gang helt siden nordmannen ble midlertidig manager for to år siden.

Enhver manager trenger å vinne kamper og sanke poeng, slik Manchester United er nå minner sterkt om Liverpool før de fikk på plass Jürgen Klopp, et lag som vant og tapte om hverandre. Solskjær mister ikke jobben hvis de taper mot Everton, klubbens eiere og toppsjef Ed Woodward er fullstendig klar over hvor langt klubben var ute å kjøre etter Sir Alex Ferguson pensjonerte seg selv.

Les: For Guardiola er Liverpool størst – også denne sesongen

Ingen av de som har ledet laget siden da har klart å etablere et prosjekt som er troverdig. – Det har de nå og ved å bygge opp nedenfra, med unge talenter og spillere som har vært i klubben hele livet virker tidvis. Vi må ikke glemme at Manchester United er kvalifisert til Champions League under Ole Gunnar Solskjærs ledelse og at de leder gruppespillet selv etter tapet på onsdag i Istanbul.

Den store forskjellen mellom Ole Gunnar Solskjær og de fleste andre managere er at selv når det butter er han like blid og selvsikker. Han er lojal og i motsetning til sin forgjenger Jose Mourinho henger han aldri ut sine spillere. West Bromwich manager Slaven Bilic er åpenlyst misfornøyd, det «eneste» sterke kortet klubben har etter et slapt overgangsmarkedet er Declan Rice og han forsvinner trolig videre allerede i januar. Den kroatiske manageren hadde en lang liste med spillere han mente var nødvendig å kjøpe i sommer og de ble ikke innfridd. Han henger den svake 18. plassen i Premier League på det faktum.

Han sa f.eks. til The Guardian for litt siden at West Bromwich er en svært vanskelig klubb å lede, noe han for øvrig også sa om West Ham rett før han fikk sparken der for tre år siden.

Les på Engelske Klubber: Alle som kom og dro fra West Bromwich Albion sommeren 2020

Daily Mail skriver Slaven Bilic svært nære å få sparken, det er ikke bare resultatene, men at det ikke fungerer internt i klubben. Mens Slaven Bilic er fremstår som en «strong man» er Ole Gunnar Solskjær flink på å bruke alle for å dra klubben videre, samtidig som han har autoritet og selvtillit nokk til å ta avgjørelser han mener er riktige.

Les: Nå har det rablet for United: Ble ydmyket av Solskjær – er kandidat til jobben