Kjøper ungt til forsvaret. (foto: fra everton, twitter)

Everton gikk på en smertefullt hjemmetap mot Brighton denne helgen og Rafael Benitez klarer fortsatt ikke å hindre at klubben har «kontakt» med nedrykksstriden. Nå jobbes det iherdig på overgangsmarkedet for å sikre seg spillere som de neste sesongene skal sørge for at Everton-supporterne slipper å oppleve 32 baklengs på 18 kamper.

20-åringen Nathan Patterson debutert på det skotske landslaget i juni og står notert med 11 kamper for Rangers denne sesongen, 6 av dem fra start. Høyrebacken er i ferd med å få sitt endelige gjennombrudd, Rafael Benitez trenger at dette kommer på Goodison Park.

Les: Nottingham Forest gjør et varp hos Leeds

For ifølge Sky Sports følger Everton opp sine to bud som ble avslått i sommer, og øker til rundt 150 millioner kroner pluss bonuser. Det skotske forsvarstalentet skal til den blå del av Liverpool, Everton er villig til å gjøre Patterson til Rangers dyreste salg ever.

Grunnen til at 20-åringen har begrenset med spilletid er ikke på grunn av ferdighetene, men med Rangers-kaptein James Tavernier foran seg i spilletidkøen, er det en naturlig begrensing.

Les: Sosiale medier koker: Jerv kansellerte Sonni Ragnar Nattestad avtale etter noen timer

Everton startet allerede 1. januar med å signere den ukrainske forsvarsspilleren Vitaly Mykolenko (22) fra Dynamo Kiev, nå jobbes det steinhardt med å få på plass neste brikke til Everton-forsvaret.