Cristiano Ronaldo

Nå er det ingen som fremhever lagspiller-genet hos Ronaldo som det viktigste. Juventus betaler Ronaldo for å ha blikket og kroppen vendt mot motstandernes mål.

Du scorer heller ikke 97 scoringer på 126 kamper for Juventus ved å vende blikket først mot medspillerne når du har ballen. Juventus visste hva de fikk da de hentet Ronaldo til Torino i 2018, men forventet også at de fikk noen titler med på kjøpet. Hos Real Madrid var Ronaldo synonymt med Champions League-suksess.

Les: United og Real er forbigått av kriseklubben Barcelona

Så hva skjer i Torino?

En tidligere Juventus-spiller er rimelig krass i kritikken av CR7 i stripete drakt, og går så langt som å hevde Ronaldo står i veien for Juventus´vei til toppen. Tilbake til toppen i Italia, endelig til toppen av Champions League-kransekaka.

Den tidligere Juve-spiller Masssimo Mauro forklarer:

-Ronaldo har aldri vært en leder hvor han har spilt, og han kommer aldri til å bli det. Han er som et selskap, der omsetningen hans er viktigere for ham enn suksessen til laget, begynner Mauro til Gazzetta dello Sport.

Ingen leder, egen omsetning viktigere enn suksess for laget.

Les på Engelske klubber: Jose Mourinho vil bli sjefen til Marouane Fellaini igjen

Den var hard – og blir hardere.

-Cristiano drar ikke medspillerne sine med seg, han ønsker alltid at de skal gi ham ballen for å score. Han er en stor individualist, han er ingen lagspiller. Når det kommmer til resultater, har ikke Juventus gjort det noe bedre enn tidligere. De har til og med gjort det dårligere i Champions League. Det er hvorfor det beste for begge er at de går hver sin vei, kommer det fra Mauro.

Drar ikke medspillerne med seg. Ingen lagspiller.

Numero uno. (foto: juventus, twitter)

Ryktet om en mulig spektakulær retur til Old Trafford ser ikke ut til å forsvinne. Spesielt når Juventus fortsatt har siktet festet på Paul Pogba.

Ifølge Calcio Mercato er Manchester United på Juventus for å skape en historisk reunion på Old Trafford, der Pogba sendes i motsatt retning som del av en byttehandel.

Spørsmålet blir om jobben Solskjær har gjort med å sile primadonnane ut av troppen og hente inn lagmaskiner som Ferandes og Cavani, tåler en CR7 i rødt. Skal vi tro Mauro, vil United være bedre stilt uten portugiseren.

Den totale vinnerskallen og målgarantist veid opp mot fravær av en Fernandes/Cavani-effekt der medspillerne dras med og opp?

Hmmm. Når det i tillegg koster United minst 300 millioner kroner i året, er valget neimen ikke enkelt.

Men vi mener fortsatt at United kan få det beste ut av Ronaldo – og motsatt. Do it!

Les: Manchester United kjøper seg ny klubb