På nippet til å løpe ut og vise hvordan det skal gjøres. (foto: real, twitter)

Zinedine Zidane trenger ikke å gjøre noe som helst. Han er et av Frankrikes største fotballikon gjennom tidene, har vunnet alt med Les Bleus, samlet det som er mulig av titler i Serie A, La Liga og ute i Europa med Juventus og Real Madrid. Så bestemte Zizou at han like gjerne kunne ta en trenerutdanning etter at han la opp i 2006. Ti år senere ledet han Real Madrid til Champions League-tittel. Zidane trenger ingen ny trenerjobb, men som 50-åring har franskmannen altfor mange gode år igjen til å la være. Nå jobbes det for at franskmannen skal takke ja til en jobb han i utgangspunktet ikke ønsker, men som det er vanskelig å takke nei til.

Siden Zidane forlot Real Madrid for andre gang i 2021, har suksesstreneren vært linket til det som er av de største klubbene. Da Manchester United bestemte seg for at Ralf Rangnick ikke hadde noe å gjøre på Old Trafford som permanent manager, var Zidane inne i bildet. Det samme da PSG valgte å vise sin misnøye med Pochettinos Champions League-tabbe mot Real Madrid i 8.-delsfinalen. LeoVegas: Sjekk boosted odds til ukas kamper

I november var Zidane igjen linket til Premier League da de nye Chelsea-eierne sendte Thomas Tuchel på porten. Fortsatt venter den tidligere Real-treneren på sitt prosjekt. Zidanes agent har tidligere gått ut med at det er to jobber klienten ønsker seg. Den ene som PSG-trener, den andre som landslagstrener for Frankrike.

LeoVegas: Sjekk oddsen til Premier League-kampene

Da Zidane ikke endte som Pochettinos erstatter i sommer, gikk ryktet om at han ventet på drømmejobben hos Les Bleus. Didier Deschamps hadde bak seg noen horribelt svake Nations League-kamper, et tilsvarende svakt VM-sluttspill ville bety at Deschamps var ferdig i 2023.

Det endte som kjent med VM-sølv etter en finalekamp de franske spillerne og Deschamps kunne gå ut med hevet hode fra.

Ifølge fransk media har det franske fotballforbundet nå bestemt seg for å overtale Deschamps om å forlenge kontrakten som løper ut i år. Gjør han det, betyr dette at Zidanes drømmejobb er okkupert.

På andre siden av kloden er det et annet fotballforbund som har Zidane på lista. Ifølge L’Equipe står den tidligere Real Madrid-treneren høyt på lista til det brasilianske forbundet over Tite-erstatter som skal lede Brasil helt inn i neste VM-sluttspill. Spanske OKdiario går så langt som å hevde at brasilianerne nå jobber for å overbevise Zidane om å ta jobben.

Tite har ledet Brasil siden 2016. Tre år etter ansettelsen sto Brasil som Copa America-vinner. I VM 2022 sto Brasil sammen med Argentina som de største favorittene, men det var erkerivalen som utnyttet posisjonen.

I 2026 er det klart for VM i USA, Mexico og Canada. Gir ikke Deschamps plassen fra seg til Zidane på det franske landslaget, kan det godt hende han får sin tidligere makker på landslaget mot seg – som sjef for en av Frankrikes største rivaler på den internasjonale scenen.