Jack Rodwell

Stemmer det at Roma er neste stopp for Jack Rodwell er det meget hyggelige nyheter for en som både har vært skadet og slitt med mentale problemer og som har vært yndet (og fortsatt er) hat-objekt for en rekke Sunderland fans. 

Når man ser nær historikk er det meget overraskende at en storklubb som Roma nå tydeligvis satser på en så skadeskutt spiller.

Les: Inter Milan tror de kan bringe Thomas Müller tilbake i toppform

Jack Rodwell skal ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano være på vei til AS Roma i Serie A.

Rodwell som er klubbløs etter hans kontrakt med Blackburn gitt ut etter forrige sesong. – I dag skal det grundige fysiske og medisinske tester for 28 åringen i den italienske hovedstaden. – Roma tar likevel ikke en veldig stor sjanse på å signere Rodwell, de har tilbudt en kontrakt frem til neste sommer, med mulighet for forlengelse hvis alt går som de håper.

Les på Popidol: Iron Maiden’s Day of the Dead øl lander i tide til Halloween

Rodwell har tre landskamper for England på CV´n og har vært innom flere store klubber i England.

Etter å ha startet karrieren i Everton som ung ble Rodwell kjøpt av Manchester City for 15 millioner pund i 2012. Han ble ansett som et av de største midtbanetalentene på balløya, men klarte aldri helt å leve opp til forventningene.

Sunderland punget ut og kjøpte Rodwell i 2014. Han signerte en lukrativ femårskontrakt med nord-England klubben. Oppholdet i Sunderland var preget av lite spilletid, skader og etter rapportene skal også Rodwell ha slitt mentalt. Sunderland fans karakteriserer kjøpet av Rodwell som et av klubbens aller største tabber.

Blant annet gjennomførte Rodwell som tjente 70 000 pund i uken, et forsvinningsnummer (april 2018) hvor han ikke dukket opp til kamp og ingen viste hvor han var.

Rodwell hevet en betydelig lønn til tross for at Sunderland rykket ned fra Premier League til League One. Kontrakten ble terminert i juni 2018, da hadde ikke Rodwell vært i aksjon for Sunderland siden september 2017.

Han signerte deretter for Blackburn hvor han spilte 21 kamper i Championship i sesongen 2018/2019.