Det er ikke helt rettferdig å kalle Javier Pastore for en flopp i Roma for han har stort seg vært skadet og under opptrening de tre sesongene han har vært i Roma.

Stemningen var særdeles god ta Roma landet en knalldeal med Paris Saint-Germain i 2018, de slapp unna med bare 24,7 millioner euro for en spiller som kunne tre inn og skape en sterk midtbane. Daværende manager Eusebio Di Francesco var faktisk godt fornøyd en god stund.

Les: Leeds lykkes endelig med Daniel James!

Oppholdet i Roma gikk fra helt ok til katastofe for 32 åringen som bare har spilt 37 kamper for Roma i løpet av tre sesonger.

Javier Pastore vet han ikke har levert, noe han forteller fansen i sin avskjedshilsen: «Det er ikke lett for meg å forlate denne klubben, byen og fansen med bevissthet om ikke å ha klart å innfri forventningene som hadde blitt stilt til meg.
Alle som kjenner meg vet hvor mye jeg har lidd og med hvilket engasjement jeg har jobbet for å prøve å snu min skjebne.
Vår historie var ikke en heldig historie, men når jeg drar, føler jeg også at jeg har beholdt en følelse av respekt og takknemlighet overfor denne byen og overfor menneskene som for tre år siden tok imot meg med kjærlighet og entusiasme.
Jeg ønsker deg snart å kunne feire store suksesser: Roma, Roma og fansen deres fortjener det.

Les: Real Madrid, opp som en løve ned som en skinnfell

Pastore som blir vanligvis kalt «El Flaco», eller «Huesito» er at italiensk presse tippet for en retur til Argentina, mens spilleren selv ønsker å «bite seg fast» i Italia.