Dette er måneden hvor de som er interessert i å kjøpe Manchester United skal komme med sitt første bud. Qatarske investorer vil i løpet av noen få dager presentere et bud de er «sikre» kommer til å blåse konkurrenter av banen.

Glazers familien går for en kjøpesum på 6 milliarder pund, noe som er ti gangeren av det de selv betalte med lånte penger for snart 20 år siden.

Sportsmail melder at en gruppe private investorer i dens vært gassrike staten Qatar vil ikke bare betale svært mye penger til eierne, men også gi manager Erik ten Hag en svært romslig kasse for spillerkjøp og lønninger samt pusse opp Old Trafford for 2 milliarder pund.

Les: Ønsket av flere klubber

Qatar Sports Investments som eier Paris Saint-Germain kan skape problemer for kjøpet i og med at samme eiere kan møte hverandre i turneringer som f.eks. Champions League. – Det er derfor et poeng fra investorene at det er snakk om individer og ikke fondet som går inn med penger.

Lærdommen fra PSG kjøpet i sin tid, med å engasjere lokalt er noe som de vil kopiere også i Manchester, med å bruke mye tid og penger på å få med seg fans på deres planer, utbygging av stadion og sosialt engasjement. – Det mange ikke er klar over er hvor ekstremt populære Paris Saint-Germain eierne er blant fans og folk i Paris. Dette på grunn av deres betydelige sosiale investeringer.

Det er ikke avslørt sum enda, men det skal dreie seg om fantastisk mye penger!

«Det er betydelige midler tilgjengelig,» sa de. «Disse menneskene er seriøse. De vil sørge for at United er der de burde være, og de er sikre på at deres vil være det sterkeste budet.

De ønsker å styrke troppen for å bringe dem tilbake på toppen, men de vil også at dette skal være til beste for samfunnet.

«De ønsker også å bygge videre på suksessen til verdensmesterskapet. De erkjenner at Manchester United er den største fotballklubben i verden, kronjuvelene, og det er en stålsatt vilje til å kjøpe den og få den dit den skal være.»

Et vellykket bud ville se Manchesters to klubber på hver sin side av Qatar-Abu Dhabi-rivaliseringen. Det ville også se Qatari-eide United møte opp mot Saudi-eide Newcastle. Gulf-naboene er harde rivaler.

Sjefen for dets absolutte monarki, Sheik Tamim bin Hamad Al Thani, er et engasjert Manchester United-fan som er godt klar over klubbens historie og som vil gjøre sitt for å kjøpe seg venner.

BEKREFTET: Belgia klar med ny landslagstrener

Det året kjøpte de en eierandel på 70 prosent i PSG. Selv om de franske gigantene ennå ikke har vunnet en Champions League-tittel, har Qatar-penger forvandlet klubben til den største i landet og gjort den til en global styrke.

Qatariene møter en betydelig rival i Jim Ratcliffe, Storbritannias rikeste mann. Andre vil sannsynligvis også legge inn bud, men Ineos-eieren og den livslange United-supporteren var den første som offentliggjorde sin intensjon om å kjøpe klubben.

Den Amerikanske forretningsbanken Raine, som håndterer prosessen og også overvåket salget av Chelsea, har allerede delt finansiell informasjon med interesserte parter i forkant av overgangen til neste trinn.

Det er ikke satt noen tidsramme for ferdigstillelse, men Qatariene er opptatt av at prosessen skal komme til en rask konklusjon.