(c) Bilde: Bodø/Glimt: Kent Malic Swaleh

Normalt er det Tromsø som henter spillere i Tromsdalen, men nå har deres største nordnorske konkurrent Bodø/Glimt «overtatt» rekrutterings kanalen. – Mens Tromsø rykket ned fra Eliteserien rykket Tromsdalen ned fra OBOS-Ligaen.

17 år gamle Kent Malic Swaleh er andre Tromsdalenspiller som har signert for Bodø/Glimt på kort tid.

Les: Mario Balotelli har spilt seg ut

«Det føles veldig bra å være her. Jeg har følt at Glimt kommer til å være den klubben som kommer til å utvikle meg best», sier Swaleh til klubbens Bodø/Glimt sine sider.

Swaleh har signert en kontrakt som strekker seg ut 2022, og blir en såkalt brospiller. Han vil bli en del av G19-laget til Glimt, med Tom Dent og Jan Erik Bjerk som trenere, og vil trene med A-laget én til to ganger i uken.

Swaleh har vist seg frem på aldersbestemte landslag for Norge.

Tidligere denne måneden ble det klart at Sebastian Tounekti ble klar for Glimt. Også han kom fra TUIL, og det er ikke helt tilfeldig at de nå henter fra samme klubb.

Les på F7: 93 år gammel kvinne: “Jeg trenger mer øl”

Det sier Gregg Broughton, Glimts utviklingsleder.

– Vi la merke til han da han spilte for TUIL under G16-cupen sist år. Da han begynte å trene med A-laget til TUIL og fikk spille kamper, samtidig som vi fulgte med på Sebastian Tounekti, gjorde Kent Malic inntrykk, sier Broughton.

Swaleh foretrekker å spille høyreving, men har også blitt brukt en del som spiss.

– Han er en spiller med mye potensiale. Mye skryt til TUIL og særlig trener Jonathan Hill som gir de unge spillerene en mulighet til å være med A-laget, som nå har gikk Kent Malic en mulighet til å komme til oss, sier Broughton.

Bodø/Glimt har så langt ikke trengt å permittere noen.