Bygger vanntette skott. (foto: leeds, twitter)

Fotballen er nådeløs. Har du spillere som utmerker seg og klubben din selv ikke er i posisjon til å overtale talentene eller de største stjernene til å bli, da kommer gribbene.

Da Illan Meslier ble hentet på permament basis (var på utlån forrige sesong) fra franske Lorient, var det ikke mange som forventet at 20-åringen skulle bli kastet inn i verdens tøffeste liga i 2020/21-sesongen – og rule. Etter 8 Premier League-kamper og to clean sheets er det ikke tvil om at Bielsa og gjengen har truffet gull.

Les: Sender krystallklar melding til Solskjær

Rundt 5 millioner pund betalte Leeds for keeperen, som nesten stanset Liverpool og som holdt følge med Manchester City. Nå var det to tøffe 4-1 tap mot Crystal Palace og Leicester som må ha gjordt vondt for 20-åringen (som for resten av Leeds), men Meslier har hele veien vist at han kan stå for de avgjørende redningene og de geniale utspillene. I tillegg til å være en naturlig ledertype.

Les på Popidol: Fnatic har hentet inn 300 millioner

Ifølge italienske Gazzetta dello Sport har flere Serie A-klubber nå begynt å kretse rundt Elland Road og den unge keeperen. Det som taler for at Meslier blir hos Leeds uavhengig av hvor store klubbene er som banker på overgangsdøra, er at få eller ingen andre steder får en 20-åring disse mulighetene.

Bielsa har valgt Meslier til å stå samtlige Premier League-kamper fordi han er best. Ellers i de største europeiske ligaene må hanskekledde 20-åringer holde seg til U23-laget eller sendes på utleie.

Vi tenker Marcelo Bielsa har vært bevisst på hva han har sendt Meslier ut på. For når de større klubbene kommer til Meslier med sine fristende økonomiske tilbud, vet 20-åringen hvor han får spilletid.

Meslier blir.

Les: Argentinsk manager hastehentes til La Liga