Mr. Jones har stilt diagnosen. (foto: newcastle, twitter)

Det er en rimelig surrealistisk situasjon i Newcastle om dagen. Hele fotballverden vendte blikket mot byen da Premier League til slutt godkjente den saudiarabiske overtagelsen, noe som vil gjøre klubben til den potensielt rikeste i verden. Samtidig styrer laget på stø kurs mot nedrykk.

Etter at Steve Bruce hadde fått sin 1000. kamp som manager mot Tottenham (knepent 2-3 tap), ble en av tidenes mest forventede oppsigelser gjennomført. Inn bar det med Graeme Jones som vikar, et engasjement som i utgangspunktet gjelder for to kamper (les: Newcastle-trener ferdig med jobben etter to kamper)

Les: James Rodriguez ble grisetaklet, fikk selv gult kort og gikk helt bananas

Det startet med 0-3 tap mot Chelsea, neste lørdag venter tur til badebyen Brighton (som snudde 2-0 på Anfield til 2-2!). Det virker ikke akkurat beroligende på Newcastle-supporterne når vikartreneren skjønner etter én kamp at dette går til fotballhelvete.

-Vi har ikke holdt nok clean sheets i denne sesongen, og det er ikke rocket science å skjønne hva vi har bruk for nå. Vi er en del av nedrykskampen, det er det ingen tvil om, begynner Jones ifølge Cronicle Live.

Som drar det enda lenger.

-Jeg tror vi har bruk for et nytt ansikt hvis vi skal overleve (i Premier League), kommer det fra vikaren.

Hvis vi skal overleve.

Hvilket nytt ansikt det blir, er fortsatt uvisst, men at den nye manageren bør komme raskt, er det liten tvil om. Med ti kamper bak seg i sesongen og 4 fattige poeng, er det ikke mer enn tiden og veien på å redde plassen i Premier League.

Blir ikke like sexy å være verdens rikeste klubb i Championship.

Les: Jürgen Klopp diskuterer løsninger med Loris Karius