Vi er fullstendig klar over det, det er resultatene som teller. Chelsea har sparket en av sine aller største legender i Frank Lampard og hentet inn en akademiker som kan absolutt alt om fotball som en erstatter. Thomas Tuchel overtar en klubb som absolutt ikke har levert denne sesongen.

Da den 47 år gamle tyske manageren fikk sparken i Paris Saint-Germain før jul var de fleste klar over at han ville få en ny jobb rimelig raskt, selv om han har et image som kjedelig, er han trolig en av verdens beste på fotballstrategi. – Kritikken mot han er utstråling og stjernefaktor, noe som trengs for å selge billetter (når den dagen kommer tilbake) og for å engasjere fans og spilleren.

Les: Gerrard tenker sitt om hvordan Chelsea har behandlet Lampard

Thomas Tuchel har sin første trening allerede i kveld og kastes rett ut til ulvene i morgen når Chelsea tar imot Wolverhampton på Stamford Bridge.

Tuchel har signert en kontrakt frem til sommeren 2022, med mulighet for forlengelse.

– Jeg vil takke Chelsea for å ha troen på meg og mitt støtteapparat. Vi har alle stor respekt for den jobben Frank Lampard gjorde og arven han etterlater seg i Chelsea, sier Tuchel på klubbens nettsider.

– Samtidig kan jeg nesten ikke vente med å møte mitt nye lag og konkurrere i den mest spennende ligaen i verden. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien – det føles fantastisk!

Les på Engelske Klubber: Fulham marerittet over for Stefan Johansen

Tyskeren ble sparket som Paris Saint-Germain-trener på tampen av 2020. I Frankrike vant Tuchel blant annet to Ligue 1-titler. Forrige sesong ledet han PSG til finalen i Champions League.

Tidligere har Tuchel vært trener i både Mainz og Dortmund.