Få andra klubbar utanför City- och Liverpool-sfären får så mycket stormigt jubel som Arsenal om dagen. Martin Ødegaard och ungdomsgänget Mikel Arteta har placerat sig på en surfvåg som kan gå hela vägen till slutet av säsongen. På lördagen gjorde Steven Gerrard och Villa sitt för att stoppa Arsenaltåget.

Men Ødegaard och gänget hade inga planer på att ge bort poäng på bortaplan. Aston Villa kom från en 1-2-förlust mot West Ham förra helgen, gästerna från en 0-2-förlust mot titelkandidaterna Liverpool.

Läs: De sanna mästarna av fria överföringar kommer överens om ett fyraårskontrakt med Antonio Rudiger

Det var alltså två lag som var revanschsugna. Steven Gerrard och Mikel Arteta har mött varandra i tacklingar på planen, nu ska taktiken överlista motståndaren.

Emile Smith Rowe var inne för en sjuk Gabriel Martinelli och visade gång på gång att han inte nöjer sig med bänken framåt. Inför 19 minuter av matchen hade 21-åringen producerat två bra målchanser. Det var en 20-åring som skulle sänka Villa. Trettio minuter in i matchen skickade en Saka på fyra bollen till 0-1 mål.

I andra halvlek kom hemmalaget mer in i matchen där Ollie Watkins och Danny Ings båda hade sina möjligheter, The Gunners höll sig. Martin Ødegaard hade inte en av sina bästa matcher, men ändå viktig i det som slutade med seger.

Saka kan lämna Villa Park som matchvinnare, Arsenal med tre poäng. I och med detta har Londonklubben vad som börjar bli en ok lucka ner till Manchester United på 5:e plats.

Läs: Vill ha med sig två Liverpool-spelare när Fulham återvänder till Premier League

Just nu ser det ut som hejdå, United. Få trodde när Martin Ødegaard äntligen kom på plats med ett permanent Arsenal-kontrakt i augusti att 22-åringen hade kommit till klubben som i mitten av mars ser ut att vinna kampen om det senaste Champions League-kvalet. Framför Manchester United.

Manchester United får vänta till efter landslagsuppehållet för att kunna samla poäng igen, den 2 april tar man emot Leicester på Old Trafford, medan Arsenal två dagar senare möter Patrick Vieira och Crystal Palace på Selhurst Park.