Samuel Umtiti

Newcastle United har rettet oppmerksomheten mot Barcelona-forsvareren Samuel Umtiti med sikte på å styrke backlinjen. Magpies har vært på søk etter en midtstopper, etter at forhandlingene for Lilles Sven Botman brøt sammen, har all konsentrasjon dreid seg om Umtiti.

En låneavtale diskuteres mellom klubbene og det har blitt rapportert at det ikke vil være noen kjøpsopsjon inkludert, da franskmannen ønsker å returnere til Barcelona på etter sesongen.

Les: L’Equipe: Rangnick har funnet Cavani-erstatter hos PSG

Barcelona har forsøkt å sende Umtiti av gårde i fjor sommer, men han var ikke villig til å flytte og ba om å bli til januar, til tross for at han hadde tilbud på bordet fra Italia. Nå aksepterer 28-åringen dra, men han ønsker kun å gå midlertidig og kun til en klubb som kan tilby europeisk konkurranse, noe Newcastle ikke kan.

Det Newcastle derimot kan tilby er å dekke en stor del av Umtitis lønn, som er musikk i Barcelona president Joan Laportas ører. Blaugrana er opptatt av å fjerne Umtiti, sammen med Philippe Coutinho, som også har tiltrukket seg Premier League-interesse, fra lønnsbudsjettet slik at det blir mulig for dem å registrere Ferran Torres og gi dem større fleksibilitet i overgangsvinduet i januar.

Med begge klubber ivrige etter å lukke en avtale, gjenstår det bare å se om Umtiti selv aksepterer flyttingen, og det ser ut til at et kompromiss kan være nærme.

Med et verdensmesterskap rundt hjørnet, er spilletid i Premier League attraktivt. Umtiti har 31 landskamper for Frankrike og vant verdenscuppen med Les Bleus i 2018, men han har ikke vært med siden 2019.

Les på Engelske Klubber: Utrolig!, men sant Jack Wilshere tror han får ny klubb uten å være på TikTok