Har ventet på Haaland. (foto: dortmund, twitter)

Manchester Uniteds stang ut i forsøket på å signere Erling Braut Haaland i januarvinduet er godt dokumentert – men nå har detaljer om den enorme overføringspakken de foreslo for hans tidligere lag RB Salzburg avslørt for første gang.

Til tross for vedvarende og intens interesse fra Manchester United, tok 19-åringen beslutningen om å bytte Østerrike for Tyskland og signere på den stiplede linjen for Dortmund.

Les: Manchester United gleder seg over Jack Grealish sin exit pris

Det har ført til en mål-orgie både i Bundesliga og Champions League som er helt unik. – Utrolige 12 mål på åtte kamper for sin nye klubb for å gjøre det 40 fra 30 i alle konkurranser denne sesongen og føre til påstander om at Haaland vil være tema av en ‘money-no-object’ tilnærming fra Real Madrid i sommer.

Manchester Uniteds prøvde hardt å få til en signering, SportBild bekrefter vår følelse av at noe «muffens» har skjedd i og med at både Red Bull Salzburg og Haaland mottok et «megatilbud» fra Red Devils. – Milevis over det noen andre la på bordet.

Argumentet om et bedre sportslig opplegg fungerer helt til man hører om penger under bordet.

Manchester United ga bud på 60 millioner euro til Salzburg, som inkluderte frigjøringsklausulen på 20 millioner euro i kontrakten hans med østerrikerne og en pakke på 40 millioner euro for å friste Haaland om å flytte til Old Trafford. – Men, det var ikke minst 100 millioner kroner rett i foret til Mino Raiola som Borussia Dortmund godtok.

Lønna til Haaland er milevis over det han får for å sjokkere Westfallonstadion med mål etter mål.

Den sportsdirektøren Christoph Freund i Salzburg som sier at United var «veldig interessert» og legger til at hvis Haalands salg hadde kommet ned til penger, ville han ha bestemt ha flyttet til Old Trafford.

Det er for tøft for sportsdirektøren å innrømme korrupsjon, han har tross alt flere og mer verdifulle spillere å selge (Jadon Sancho). – Isteden peker han på at Borussia Dortmund manager Lucien Favres sitt sportslige prosjekt var fristende.

Les på Popidol: Donald Trump driter seg ut når han prøver seg på Indias største stjerne

«Fra Dortmund var Michael Zorc den første som kontaktet oss. Imidlertid hadde det allerede vært diskusjoner mellom BVB og Erlings konsulenter»

«Mange klubber var interessert, men Dortmund hadde sannsynligvis de beste argumentene. BVB var på jakt etter akkurat denne typen spillere for denne stillingen. Og som du kan se, det var en god avgjørelse. ”

Red Bull Salzburg satt igjen med «latterlige» 20 millioner euro og en lønn til Haaland på 1,3 millioner ifølge «playerswiki». – Med andre ord, Salzburg tapte 40 millioner euro, ca 400 millioner kroner og Haaland ca en million i uken.

Men – som sagt, agenten satt igjen med 100 millioner i tillegg til vanlig honorar rett i foret.