Mo Solo. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool har gjennom Klopps tid på Anfield vært varsome med å skalpe ubalanse i lønnsstrukturen. Chelsea er eksemplet på det motsatte. Her brukes lønnsvirkemidlet rått for å overbevise de største stjernene rundt om i europeiske klubber om å velge Stamford Bridge.

For Chelsea-spillerne betyr dette at sistemann inn i troppen ofte blir en av de best betalte, mens de lojale sliterne blir nedprioritert (uten at de lider noen nød).

Les: Newcastle-trener ferdig med jobben etter to kamper

(fra spotrac.com)

Liverpool er nå ved et veikryss. Sommeren 2023 løper kontrakten ut til en av klubbhistoriens største angrepsspillere. Denne sesongen har en gnistrende god Mo Salah levert 7 scoringer på 8 Premier League-kamper og 5 på 3 kamper i Champions League.

Det har fortsatt ikke lykkes Liverpool å overbevise egypteren om signaturen som skal sikre at 29-åringen beholder den røde drakta til midtveis ut i 30-årene.

Les på Engelske klubber: United-stjerner usikker før møte med Liverpool

(fra spotrac.com)

Salah har alle forhandlingskortene på hånda, Liverpool må strekke seg langt og risikere å ødelegge balansen i lønnsstrukturen. Tenner de først på lønnsraketten for Salah, kan dette få store konsekvenser når resten av nøkkelspillerne fremover skal sette seg ned ved forhandlingsbordet.

-Hvis du spør meg, så ville jeg elske å bli for resten av fotballkarrieren min, men jeg kan ikke si mye om det, it´s not in my hands. Det avhenger av hva klubben ønsker, det står ikke på meg, sier Salah til Sky Sports.

Ønsker å bli for resten av karrieren.

Salah forventer å bli klubbhistoriens best betalte spiller, noe som forsvares av prestasjonene hans. Skal Liverpool møte kravet, risikerer de å ødelegge lønnsstrukturen de har brukt år på å bygge opp, men velger klubben å ikke møte kravet fra Salah, har 29-åringen gitt tydelig beskjed om at han søker ut.

Liverpool er presset, men i dette tilfellet er det ikke noe tap å gi etter: Salah er Liverpool. Når 29-åringen i tillegg ønsker å bli på Anfield «til evig tid», bør det ikke være noe tvil.

Les: Ousmane Dembélé har overraskende fått muligheten til å ombestemme seg