Derby manager Wayne Rooney

Sesongens minst overraskende pressemelding der Everton ga Benitez sparken er ute på sosiale medier. Med 16. plass på tabellen etter 19 kamper har ikke Everton råd til en halvløsning på trenersiden. Ifølge The Telegraph har klubben store sønn, Wayne Rooney rykket opp i pole position.

Også Roberto Martinez (ledet Everton 2013-16) er linket til jobben, men den belgiske landslagssjefen er neppe særlig lysten på jobben i det som har blitt et skikkelig vepsebol på Goodison Park. Rooney er garantert interessert, og har trolig kofferten klar.

Les: Nani trengte ett fattig minutt på å vise at han har noe å gjøre i Serie A

Den engelske avisen hevder klubblegenden Duncan Ferguson, assistent hos Everton siden desember 2019, kastes inn som vikartrener til permanent løsning er på plass.

Seks poeng unna nedrykksstriden må Everton ha mer enn mer av det samme. En Wayne Rooney som har opplevd the perfect manager storm hos Derby er ikke tørr bak trenerøra, men er vant til å stå oppreist når det blåser som verst. Hos Everton de neste månedene vil det garantert blåse friskt hver eneste uke. (ifølge The Telegraph har José Mourinho allerede takket nei til jobben).

Les: Anthony Martial forbannet på Ralf Rangnicks usanne kommentar

Er Rooney klar for oppgaven? Akkurat nå tror vi Derby-manageren kan gjøre jobben vel så bra som andre kandidater for å redde noe av æren hos Everton denne sesongen.

Rooney? Why not.