Rosenborg-keeper Arild Østbø vender hjem

Bilde: Viking FK: Arild Østbø

Arild Østbø vender tilbake etter fire år til en klubb som har klart å befeste seg i Eliteserien og med det kan keeperen være 100 % sikker han 1.nyttårsdag spiller for en klubb på øverste nivå i Norge.

Historietime: 

Arild Østbø kommer fra Buøy, hvor han også startet å spille fotball i sin tid. Målmannen, som er født i 1991, for øvrig et godt Viking-år, kom etter en liten svipptur innom Øyane Kings til Jåttåvågen som 14-åring. Og i sin første sesong var han med på å vinne Kretsmesterskapet.

Les: Liverpool-spiller sendes på utlån

I 2008 sto han i mål da Vikings juniorlag kom til finalen i NM. Dessverre endte det med tap for Stabæk. -To år senere, borte mot Haugesund, kom A-lagsdebuten.

Da kom 19 år gamle Østbø inn for Rune Almenning Jarstein til pause – på stillingen 4-0 (!) til Haugesund. Debutanten gjorde jobben og holdt nullen.

Han fikk også de fire siste kampene den sesongen. Men etter dette ble det lite spilletid. På sensommeren 2012 gikk keeperen på lån til Start ut sesongen, samtidig som han forlenget kontrakten med Viking.

I 2013 spilte han hele sesongen for Strømmen i første divisjon. Så, året etter, kom endelig gjennombruddet på Vikings A-lag.

Da ble han klubbens førstevalg, og sto mer eller mindre hele sesongen. De kampene han var ute var det hjemvendte Iven Austbø som passet målet.

Da sesongen 2015 skulle starte, var konkurransen mellom de to helt åpen. Iven vant til slutt, og ble i klubben. Østbo dro etter hvert til Sarpsborg.

I Østfold ble han ett år, og fikk 17 kamper. Så gikk turen til Trondheim og Rosenborg.

På Lerkendal har han stort sett vært reservekeeper bak André Hansen. Men det har blitt 31 kamper for trønderne.

Nå vender han altså nesen hjemover for å nok en gang å ta opp kampen om keeperplassen i klubben med Iven Austbø.

Trener Bjarne Berntsen er svært glad for å få en ekte Viking-gutt hjem til Stavanger igjen.

«Da vi ble klar over at Amund Wichne ønsket å se seg om etter nye utfordringer når kontrakten går ut, så begynte vi arbeidet med å finne det tredje medlemmet av keeperteamet. Da vi forstod at Arild kunne tenke seg å komme hjem, var vi raskt ute med å flagge interessen», sier Berntsen.

Med Østbø i troppen får vi en dedikert spiller som blør for den mørkeblå drakten de neste to sesongene.

– Arild har hatt tøff konkurranse i Rosenborg de siste sesongene, men har vært profesjonell og pliktoppfyllende i hele perioden. Og ikke minst prestert svært godt da han har fått sjansen.

– Hele oppholdet i Trondheim har vært en flott reise. Jeg fikk med meg 3 sesonger i Europaligaen, samt to seriegull og et cupgull. Fantastisk erfaring. Det eneste som har manglet er mer regelmessig spilletid enn det har blitt.

Stavanger-karen var allikevel aldri i tvil da Viking meldte sin interesse.

– Fra jeg forlot klubben har jeg drømt om å returnere til Viking, og få spille foran det fantastiske publikumet igjen. Så dette er en stor dag for både meg og familien.

Les: Ole Gunnar Solskjær skal ha Erling Braut Haaland i januar

Østbø har skrevet en avtale som strekker seg ut 2022 sesongen.