(c) Bilde RBK: Mikael Dorsin

Skal man lede seg sportslige arbeidet i en klubb kan det være en stor fordel å kjenne kulturen fra innsiden slik som Rosenborg veteran Mikael Dorsin gjør. 

Lokalavisen for Trondheim Adressa skriver at Rosenborg har blitt enige om at Mikael Dorson skal overta jobben som klubbens sportslige leder etter Stig Inge Bjørnebye som trakk seg fra jobben for en liten måned siden.

Dorsin som er svensk hadde to perioder i Rosenborg, først fra 2004 til 2007 og så fra 2008 til 2016. – Han har bodd såpass lenge i Norge at det ikke burde by på noen språklige problemer, vil likevel hjelpe til med et par ord: Jordbær er jordgubbar og rett igjennom er  rakt igenom.

– Totalt ble det 402 kamper og 31 mål, fem seriemesterskap og en kongepokal.

Etter han la opp har han jobbet i sitt eget agentfirma, en virksomhet han ikke kan ha parallelt med jobben på Lerkendal.

Bjørnebye ga seg 14. november som Rosenborgs sportslige leder etter fem år i jobben. Rosenborg har siden jobbet iherdig med å finne en erstatter, og valget ser ut til å ha falt på klubbens tidligere venstreback.

Rosenborg sikret seg nylig Kristoffer Zachariassen fra Sarpsborg som forsterkning til neste sesong. Trønderne avslutter årets sesong med europaligakampen borte mot PSV kommende torsdag.

Les: Rosenborg har kjøpt Kristoffer Zachariassen