Rosenborg har kjøpt Kristoffer Zachariassen

Bilde RBK: Horneland og Zachariassen

Gamle Sarpsborg patrioter er i sjokktilstand etter at Sarpsborg rett etter å ha reddet plassen på tampen av sesongen nok en gang selger et av sine aller sterkeste kort. Det betyr at de må ut på markedet og hente forsterkninger før neste sesong sparkes igang. 

Midtbanespiller Kristoffer Zachariassen har skrevet under på en fireårskontrakt med Rosenborg.

Les: Daily Mirror: Chelsea jakter nå verdens hotteste talent

«Det er et eventyr. Rosenborg er den største klubben i Norge. Jeg er veldig glad for å komme hit og det kribler allerede for å komme i gang», sier Zachariassen til RBK.no.

Men 25-åringen må vente til laget samles igjen i januar før han kan vise seg frem.

– Jeg er glad for at dette kom på plass allerede nå. Nå kan jeg komme meg til rette i Trondheim før det braker løs på nyåret.

Målfarlig midtbanespiller
Zachariassen kom gratis til Sarpsborg 08 fra Nest-Sotra foran 2017-sesongen, og har imponert stort for Østfolds-laget. I debutsesongen scoret han 10 mål, og har totalt scoret 20 mål på 94 offisielle kamper.

Han vet at det blir en tøff kamp for å spille seg inn på laget i Rosenborg.

– Her blir det en helt annen type konkurranse og det er jeg forberedt på. Det kommer til å bli beinhard kjemping hver uke for å ta en plass i startelleveren. Og jeg kommer selvfølgelig til å ofre alt for å få spille, sier han.

Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren vet at forventningene og presset er et helt annet enn det han er vant med fra sine tidligere klubber.

– Det blir en helt ny verden å spille for så mange supportere og kjenne på presset. Men det ser jeg frem til, sier Zachariassen.

– Hvilken type spiller er du?

– Jeg er en typisk boks-til-boks-spiller. Jeg liker å spille med mye energi og kan forhåpentligvis bidra med en del målpoeng, sier han.

Første bergenser på tjue år
Zachariassen er opprinnelig fra Sotra utenfor Bergen. Han blir nå en av få bergensere som har tatt på seg Rosenborg-trøya. Forrige bergenser var Kenneth Storvik, han kom til RBK i 2000.

– Jeg har aldri hatt et spesielt sterkt forhold til Brann, selv om familien min er Brann-supportere. Men dette får de tåle, sier han med et smil.

Det er ingen hemmelighet at det var flere klubber på banen for å sikre seg underskriften til Zachariassen.

– Det er vanskelig å si nei når Rosenborg melder sin interesse. Det er en av de største klubbene i Skandinavia. Fasilitetene her er utrolig bra. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang.