Her selvfølgelig helt uskyldig.

Wayne Rooney kommer hjem i januar – og bråket har allerede startet.

Den tidligere United-legenden skal kombinere spiller/trener-tilværelse hos klubben som ga Frank Lampard posisjonen til å returnere til Stamford Bridge som manager.

Så langt er det ingen problemer.

Men så var det dette avhengighetsforholdet mellom fotballklubbene og bettingselskapene. Og når Derbys draktsponsor, 32Red kan sitt markedsføringsfag, blir det bråk.

Les: Chelsea-spillerens syv uår er omme

Draktsponsoren ringte sporenstreks til Derby noen minutter etter at klubben hadde signert med Rooney. Beskjeden var: Vi dytter inn mer penger i klubben!

Ikke overraskende får 32Red noe mer enn et «takk» i retur.

For hvilket draktnummer reserveres til Mr. Rooney?

32, selvfølgelig.

Les på Popidol: FIFA 20 lar deg tilpasse som aldri før

Dette har provosert sjølveste sportsministeren i England, som ber Derby tenke seg nøye om , siden hovedsponsoren er bettingselskapet 32Red.

– Det er veldig listig. Klubber må være veldig forsiktige med å koble seg til gambling. Jeg hevet et øyenbryn da jeg så nummeret 32 på Wayne Rooneys drakt, sa minister Nigel Adams ifølge The Telegraph.

Så hva frykter Adams?

Ifølge retningslinjene, har de engelske klubbene ikke lov å selge drakter med navnet på spillselskaper til barn. Dette smyger Derby seg klatt forbi med drakten Rooney 32 – som garantert blir en bestseller blant kidsa.

Les: Drømmedebut for Roma-legenden De Rossi

Det er ikke bare ministeren som reagerer.

Både kirken i England og helsevesenet har kritisert Derby og Rooney etter overgangen. Det snakkes om at bettingselskapet betaler deler av ukelønna til Rooney på 900 000 kroner.

Vi forstår reaksjonene, men tror dessverre at dette bettingselskapet koser seg med omtalen, og kan allerede utropes til den største vinneren.