Sazitzer. (foto: united, twitter)

Da Man United måtte hastehente en erstatter for langtidsskadede Christian Eriksen, var dette en redningsplanke for en østerriksk landslagsspiller. Marcel Sabitzer hadde gått fra en hovedrolle som kaptein hos RB Salzburg, til en anonym rolle hos Bayern, den overraskende utleieavtalen med Man United kom som bestilt. Nå kjemper 29-åringen med nebb og klør for å ikke returnere til Bundesliga.

Mot Brentford løp Marcel Sabitzer seg elegant fri foran mål, headet videre til Marcus Rashford og den matchvinnende scoringen. Bayern München-spilleren på utleie har vist han gjør nytte for seg i United-drakta. Den tidligere RB Leipzig-kapteinen ble hentet til Bayern av Julian Nagelsmann før forrige sesong, men fant aldri sin rolle hos rivalen. Nå er Nagelsmann historie, østerrikeren har funnet rotfeste i Manchester.

LES: Denne gangen er det Cristiano Ronaldo som vinner maktkampen

Tidligere i uken kom sterke rykter på balløya om at Man United hadde bestemt seg for å beholde Sabitzer, 29-åringen sendte agenten med svar om at han er med på planen. Nå forteller han selv hvor sterkt han ønsker å ikke bli sendt hjem til Bayern.

-Selvfølgelig vil jeg bil hos United. Spesielt på grunn av den tillit Erik ten Hag har vist meg, begynner Sabitzer til Bild.

LES OGSÅ: Nottingham Forest beholder manager, men dumper sportsdirektøren

-Jeg har funnet min plass her. Nå vet jeg hvordan Premier League er, og jeg kan derfor si at det ikke finnes noe bedre. Alle kamper er en slåsskamp. Den er den beste ligaen i verden. Når man har blitt kjent med den, vet man at den ikke kan sammenlignes, sier Sabitzer.

Hjemme i München fortsetter kontrakten med Bayern å løpe til 2025, Sabitzer vet det ikke bare står på ham.

-Jeg er ikke den eneste som bestemmer hva som skal skje, kommer det fra østerrikeren.

Likevel, etter å ha hørt hvor lite midtbanespilleren ønsker å returnere til Bayern, ser vi ikke at Bayern-ledelsen presser frem en retur. Sabitzer har ingen ønsker om å spille i Bayern-drakta.

LES: Bayern-keeper fornøyd med innsatsen etter tre baklengs